Новини 16 04 2024

  • 00:00, 16 апр 2024 г.
  • 1643
  • 0
  • 1
Камион, превозващ умъртвени птици, изсипа товара си на хасковския бул. "България"
Камион, превозващ умъртвени птици, изсипа товара си на бул. "България". Инцидентът стана в късния следобед. Животните са от птицефермата, заразена с птичи грип край Хасково



Четири служби проверяват граничните пунктове в страната
Започна специализирана полицейска акция по всички гранични пунктове в страната. Действията се осъществяват от служителите на четири служби.




В ход е полицейска акция "Скорост"
Друга полицейска операция се провежда по пътищата в Хасковска област. Това е акция „Скорост“. Тя е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol, като аналогични действия са в ход на територията на всички страни-членки на организацията.




3-ма нови съветници влизат в стария Общински съвет на Хасково
Нови съветници влизат в стария Общински съвет на Хасково. Съставът се променя заради касирането на вота от октомври миналата година. След оставката на 3-ма местни парламентаристи Общинската избирателна комисия назначи нови представители.




Ръст на исканията непълнолетни да постъпят на работа в област Хасково
Ръст на исканията непълнолетни да постъпят на работа, отчитат от Инспекцията по труда в Хасково. За първото тримесечие на тази година от структурата са издали над 20 заявления. Очаква се преди лятната ваканция техният брой да се увеличи.



Ученици заеха председателското място в Районен съд-Хасково
Ученици от ПМГ „ Боян Петканчин“ седнаха за кратко в стола на председателя на Районен съд- Хасково. Инициативата е традиционна и има за цел да обогати познанията на младите относно статута, структурата и функциите на съдебната власт в Република България.




ОУ "Шандор Петьофи" повиши успеха на учениците си след мярката "Без телефони в училище"
В Основно училище „Шандор Петьофи“ в Хасково забраниха на учениците да използват телефони в клас и по време на междучасията. Мярката е въведена в началото на учебната година и вече има резултат. Успехът на децата се е повишил, а насилието сред подрастващите е изчезнало напълно.



Ученически отбор от Чепеларе за десети път ще участва в състезание за енергийна ефективност
Отборът на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм в Чепеларе се готви за 10-тото си юбилейно участие в международното състезание за енергийна ефективност "Шел Екомаратон". То ще се проведе на 23 и 24 май във френския град Нагаро.



За 10 години смолянски рибари са пуснали 80 000 риби в реките
Гражданско сдружение "Смолянски мухари" организира за поредна година зарибяване на участъци от реки в района. За целта рибарите събират парични дарения, за да купят зарибителния материал от балканска пъстърва.



Георги Георгиев отпадна още в първи кръг на международния тенис турнир в Хасково
Георги Георгиев отпадна още в първи кръг на международния тенис турнир в Хасково. Свиленградчанинът отстъпи пред представител на Никарагуа.



Радостина Лулова завоюва първо място и купата за абсолютен шампион на Републиканското първенство
Радостина Лулова от Спортен клуб “Юнак“ в Кърджали спечели първото място и купата за абсолютен шампион при жените на Републиканското първенство по силов трибой в Перник. След завръщането си тя стартира подготовка за Европейското първенство в Люксембург.




Пореден ден с температурен рекорд в Хасково. Днес живакът е скочил до 29.8 градуса. Последно най-топло е било през 1939 г., когато са регистрирани 28.5 градуса.
Утре в Хасковска област е в сила жълт код за силен вятър с пориви до 90 км/ч. Максималната температура ще е около 25 градуса. За още информация гледайте прогнозата за времето след новините. Спокойна нощ

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 22 часа
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини