Новини 08 04 2024

  • 00:00, 08 апр 2024 г.
  • 1522
  • 0
  • 1
Окончателно: Хасково отива на избори за общински съветници
Окончателно: Хасково отива на нови избори за общински съветници. Това реши Върховният административен съд. Според председателя на Общинската избирателна комисия Добромир Якимов няма вариант местния вот да бъде на една дата с парламентарния и европейския.



Хасковлията Стефан Димитров остава в ареста, баща му е приет в Пирогов
Шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова и хасковлията Стефан Димитров остават за постоянно в ареста. Това постанови Софийски градски съд. Мярката на Марин Димитров - ИАРАТА се очаква да е утре на 9 април, тъй като е бил приет по спешност в Пирогов.



Проектът за полутунел при срутището край Тикале е готов, текат отчуждителни процедури
Тежки отчуждителни процедури отлагат във времето укрепването на срутището край Тикале. Проектът за изграждане на полутунел е готов и до дни ще бъде окомплектован. Това заяви областният управител Захари Сираков.




Инсталация за производство на ВЕИ и зарядни станции за електромобили са изградени в Свиленград
Инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и зарядни станции за четири електромобила откри кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев. Съоръженията се намират на паркинга на Спортната зала.



109 души, измежду които и 7 деца, са се удавили през 2023-та година
Повече от 100 удавяния са станали на територията на страната през миналата година. 7 от загиналите са деца. Преди началото на лятото спасителите предупреждават родителите да бъдат изключително внимателни.




Община Димитровград започва да пръска срещу кърлежи
Община Димитровград стартира обработка на тревните площи срещу кърлежи. Началото на първия етап ще бъде дадено в края на тази седмица, съобщават от местната администрация.



Пореден мирен протест срещу бежанския лагер се проведе в Харманли
Пореден мирен протест срещу бежанския лагер се проведе в Харманли. Той бе организиран от Граждански инициативен комитет. В шествието участваха и мотористи от местните клубове.



Акция за доброволно кръводаряване беше организирана в Смолян
Акция за кръводаряване беше организирана в Смолян от местната структура на "Жени ГЕРБ". Тя се проведе за 14-та поредна година.



Археолози от БАН проучват скалния комплекс Харман Кая с лазерна технология
Археолози от БАН проучват скалния комплекс Харман Кая край Момчилград с лазерна технология. Изследването се финансира от Общината със съдействието на Регионалния исторически музей в Кърджали.



Отличиха над 25 разработки в Националната ученическа конференция по история в Кърджали
В Деветата национална ученическа конференция в Кърджали бяха раздадени над 25 награди в направленията видеоматериали, презентации, доклади и есета. Домакините от СУ „Петко Р. Славейков“ грабнаха първото място в категория есе.



Детски хор "Орфей" с поредна награда от национален конкурс
Детски хор „Орфей“ е удостоен със Специална награда от Международния детски фестивал „Млади таланти“ в София. Хасковският колектив е редовен участник в съревнованието и ежегодно печели призови места.



„Саяна Хасково“ и „Димитровград“ с победи през уикенда
„Саяна Хасково“ и „Димитровград“ с победи през уикенда. Хасковлии спечелиха гостуването си на „Гигант“ с 1:2. „Димитровград“ се наложи с 4:2 над „Родопа“.



„Хебър“ спечели дербито с „Хасково“
„Хебър“ спечели дербито с „Хасково“. Тимът от Пазарджик стигна до победата с 98:88 точки.



Григор Димитров започна с бърза победа сезона на клей
Григор Димитров започна с бърза победа сезона на клей. Хасковлията записа успех на старта на Мастърс турнира в Монте Карло. В първи кръг Димитров спечели с 2:0 сета срещу представителя на домакините Валентин Вашеро.



Хасково е домакин на държавен тенис турнир за момчета и момичета до 12 години
Хасково е домакин на държавен тенис турнир за момчета и момичета до 12 години. Надпреварата се провежда на кортовете в парк Кенана.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 23 часа
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини