Новини 04 01 2024

  • 00:00, 04 яну 2024 г.
  • 3370
  • 0
  • 0
Хасково е сред областите, в които най-силно ще се усети увеличението на минималната заплата
Хасково е сред 6-те области в страната, в които ръстът на минималната работна заплата ще се усети най-силно. Това твърдят експерти от Института за пазарна икономика. Оказва се, че след увеличението минималното възнаграждение се доближава до средното за региона. Какво мислят хората и бизнеса, вижте.



Димитровград с протестно писмо до МРРБ заради неодобрените за саниране жилищни блокове
Община Димитровград подготвя протестно писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с излезлите резултати от Плана за възстановяване и устойчивост. От тях става ясно, че от всички 56 сгради, подали своите документи за саниране, са одобрени само две. Според кмета Иво Димов проектните предложения трябва да бъдат преразгледани.



В Смолян протестират срещу Програмата за саниране
Протестно писмо до Министерството на регионалното развитие и Националното сдружение на общините във връзка с разпределянето на средствата за саниране изпращат и от община Смолян. То е подкрепено и от представители на сдруженията на собствениците.




51-годишна жена е виновна за катастрофата край Книжовник
Отнето предимство е причина за катастрофата край село Книжовник, която стана вчера. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Хасково. По случая е образувано досъдебно производство.



Започна строителството на топла връзка между две от сградите на МБАЛ-Хасково
Започна строителството на топла връзка между две от сградите на хасковската болница. Проектът предвижда да бъде изграден и асансьор. Новото съоръжение ще улесни значително, както пациентите, така и работещите в лечебното заведение.



Изгоряло училище в Смолян се превръща в Младежки център
Община Смолян планира да превърне сградата на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.




Организират втори търг за продажбата на бившия културен дом в Димитровград
НАП организира втори търг за бившия културен дом в Димитровград, като намали с 30 хил. лв. цената му. Той се продава заради задължения на последния собственик на имота.



2100 души в община Кърджали ще продължат да получават услугата „Топъл обяд“
Удължиха срока на социалната услуга „Топъл обяд“ в Кърджали до септември 2025 година. Програмата, съфинансирана от Европейския социален фонд, вече няколко години подпомага множество социално слаби и уязвими хора в региона.




Кметът Иво Димов поднесе подаръци на първото бебе за 2024 г. в Димитровград
Първото бебе за 2024-та година в Димитровград е момченце. Кметът Иво Димов по традиция посети болницата и лично поднесе подаръци на детето и майка му.



Пловдивският митрополит Николай ще извърши ритуала на Богоявление в Кърджали
За Богоявление в Кърджали ще пристигне Пловдивският митрополит Николай. Той ще възглави празничното богослужение в манастира „Св. Йоан Предтеча“. Ще извърши и два ритуала по хвърляне на кръста – в река Арда и в специално обособен басейн за деца.



Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Бризбейн
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Бризбейн. Хасковлията победи Даниел Алтмайер от Германия с 6-1/6-2. В следващия кръг Димитров ще играе срещу австралиеца Ринки Хиджиката.



Хасково ще бъде домакин на финалите в турнира за купата на страната по хандбал за юноши
Хасково ще бъде домакин на финалите в турнира за купата на страната по хандбал за юноши. Мачовете са в събота и неделя.




Новият сезон на държавните първенства по борба ще стартира тази седмица
Новият сезон на държавните първенства по борба ще стартира тази седмица. В Стара Загора ще се проведе шампионатът за мъже и жени.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини