Новини 15 12 2023

  • 00:00, 15 дек 2023 г.
  • 5262
  • 0
  • 1
Общински съветници предлагат Паметника на Съветската армия да бъде преместен в Димитровград
Паметникът на Съветската армия да бъде преместен в Димитровград. За това настояват в своя декларация група общински съветници. Според тях мястото на този монумент е в изградения по времето на социализма град. Според местната управа обаче в общината няма място за това произведение на изкуството.



Десетки сигнали подадоха хасковлии по време на откритата приемна на омбудсмана
Десетки граждани подадоха сигнали по различни казуси в приемната на омбудсмана Диана Ковачева в Хасково. По време на срещите стана ясно, че хората могат да обжалват цената на водата, ако тя бъде увеличена. Преди това обаче трябва да докажат, че са абонати на ВиК.



Масови арести при спецакция на полицията в Хасково
Задържаха 46-годишен хасковлия за хулиганство. Мъжът е заплашвал с нож свой съгражданин. Арестът е станал по време на полицейска операция по линия на битовата престъпност и пътния травматизъм.



Спортна зала „Арпезос“ в Кърджали може да получи средства за ремонт от две места
Спортна зала „Арпезос“ в Кърджали може да получи средства за дългоочаквания ремонт от два източника. Сградата от години е в лошо състояние. В същото време е единствената, в която могат да се провеждат спортни мероприятия на закрито.



Повече от 10 милиона лева са вложени за подобряване качеството на въздуха в Смолян
Община Смолян приключи проекта за подмяна на печките на дърва и въглища с климатици. Програмата е на стойност близо 11 милиона лева и е една от най-значимите през последните години.



Министър Зарица Динкова откри инвестиция за над 20 млн. лв. в Пампорово
Започна официално новият ски сезон в курорта Пампорово. Министърът на туризма откри нов супер модерен шестседалков лифт.



Деца зарадваха с подаръци малчуганите в хасковската болница
Деца от 4 детски градини раздадоха подаръци на най-малките пациенти в хасковската болница. Благородното дело е част от националната инициатива “Маратон на добротата“, в която участват 350 учебни заведения от цялата страна.




Благотворителен базар събира средства за строежа на църквата "Св. Иван Рилски" в Хасково
Благотворителен базар събира средства за строежа на църквата „Св. Иван Рилски“ в Хасково. Инициативата е на читалище „Цвят -1898“ в село Узунджово и на децата от ОУ „Любен Каравелов“



“Съюзът на инвалидите“ в Кърджали инициира кампания под наслов „Бъди човек“
„Съюзът на инвалидите“ в Кърджали стартира кампания под надслов „Бъди човек“. Тя има за цел да подкрепи социално слаби хора с телкови решения.



Певци, танцьори и музиканти с благотворителен концерт "За Тошко"
Изпълнителите от Фолклорен ансамбъл "Родопа" организират благотворителен концерт, за да съберат средства за лечението на свой колега. Той ще се състои на 18 декември в зала 1 на Родопския драматичен театър в Смолян.



13 читалища участваха в тазгодишното издание на кулинарната изложба в ОНЧ "Заря" - 1858
Вкусни ястия, десерти и вино бяха представени в кулинарната изложба „Традицията - стара и нова в Хасковския край“. Тя бе подредена в читалище „Заря“. Участие записаха читалища от четири общини.



Издигнаха традиционната 8-метрова сурвачка в Хасково
Издигнаха традиционната 8-метрова сурвачка в Хасково. Украсата й е изработена от възпитаниците на Школата по етнография и ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Тя ще краси фасадата на Младежкия център до края на празниците



"Гурбет" е най-новата песен на Slavchev
„Гурбет“. Така е озаглавена новата песен на хасковския рап изпълнител Slavchev. Авторът я посвещава на хората, които живеят далеч от своите семейства.



Баскетболният „Хасково“ с мач през уикенда
Баскетболният „Хасково“ с мач през уикенда. Тимът посреща „Академик“ (Пловдив).


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини