Новини 12 12 2023

  • 00:00, 12 дек 2023 г.
  • 2685
  • 0
  • 0
Социалните работници в Хасково излязоха на протест за по-високи заплати
Социалните работници в Хасково излязоха на протест с искане за по-високи заплати. Те прекъснаха работата си за час. Така се присъединиха към националната символична стачка на над 2 500 служители в Агенцията за социално подпомагане в страната.



Срив в системата блокира изпитите за кормуване в Хасково
Джипиес системата на изпита за кормуване в Хасково блокира. Това спря работата за няколко часа на автоинструкторите, кандидат-шофьорите и изпитващите от ДАИ.



Община Кърджали иска удължаване на срока за погасяването на заем от централния бюджет
Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн ще поиска удължаване на срока за погасяване на безлихвен заем от централния бюджет с една година. Решението беше взето на днешното заседание на Общинския съвет.



В Момчилград почетоха паметта на десетте военнослужещи, загинали в река Върбица през 1990 г.
С венци и цветя в Момчилград почетоха паметта на 10 военнослужещи, загинали в река Върбица преди 33 години. До трагедията се е стигнало заради грешка на командирите на ротата. Това сочи разследването.





Георги Пеев - единственият човек с две трансплантации, изкачил най-високия връх в Африка
„На върха се разплаках от емоция. Доволен съм, това е като лична победа на духа над тялото“. Това сподели пред екипа на еТВ Георги Пеев, който преди дни изкачи най-високия връх в Африка – Ухуру. Какво разказа още той за експедицията, вижте в репортажа.



Между 100 и 150 лв. струват новогодишните куверти в хасковските ресторанти
Между 100 и 150 лв. струва кувертът за новогодишната нощ в ресторантите в Хасково. Собствениците и управителите са подготвили богата празнична програма с музика и други забавления. В по-известните заведения в града вече няма места.



Започна подготовката на ледената пързалка в Хасково
Започна подготовката на ледената пързалка в Хасково. Очаква се конструкцията да бъде сглобена до края на седмицата. Ако температурите са подходящи, съоръжението ще посрещне първите си посетители преди Коледните празници. И тази година цените за вход и наем на кънки остават непроменени.



Герой или разбойник е "последния воевода" в Хасково Митьо Ганев?
Лекция – беседа, свързана с живота на „последния воевода“ в Хасково, беше изнесена в Регионалния исторически музей. Ученици от клуба по история „Машина на времето“ успяха да се запознаят с историята на местния хайдутин и да отговорят на въпроса „Герой или разбойник е Митьо Ганев?“.



Деца изнесоха концерт в Дома за стари хора на "Кенана"
Концерт по повод Коледните празници бе изнесен в Дома за стари хора на "Кенана". В него се включиха малчуганите от детска градина „Вихрогонче“. Те поздравиха потребителите с песни, танци и стихове на коледна тематика.




Хора с увреждания творят красиви накити и коледна украса
Всяка сряда хора с увреждания от Смолян се събират и творят различни накити, пана и украса. Арт терапията се провежда в помещение на Съюза на слепите, а предметите се продават, за да се подпомогне организацията.



„Родопа“ привлече първото си ново попълнение по време на зимната пауза
„Родопа“ привлече първото си ново попълнение по време на зимната пауза във футболното първенство. Напролет екипа на смолянчани ще носи Денис Кехайов.



Четири хандбални срещи от женската Б група ще се изиграят в Хасково през уикенда
Четири хандбални срещи от женската Б група ще се изиграят в Хасково през уикенда. Домакините ще се изправят срещу „Бъки“ и „Етър“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини