Новини 08 12 2023

  • 00:00, 08 дек 2023 г.
  • 3085
  • 0
  • 2
Кална вода тече от чешмите на хората в хасковския кв. "Овчарски"
Мътна вода тече от чешмите на живущите в кв. „Овчарски“ в Хасково. Проблемът е започнал преди няколко месеца и се появявал периодично, винаги при дъжд. Хората негодуват. Искат институциите да вземат необходимите мерки.



Сняг блокира южните части на област Кърджали
Интензивен снеговалеж блокира южните части на област Кърджали. Почистващите машини са на терен. Всички пътища са проходими при зимни условия.




Откриха тир с огромно количество контрабандни цигари в Хасково
Над 8 милиона къса цигари без акцизен бандерол са открити в товарен автомобил с българска регистрация, паркиран до складова база в Хасково. По случая е образувано досъдебно производство. Тютюневите изделия са иззети и са приобщени като веществени доказателства по делото.



Откриха чувал с марихуана в имот в Свиленград
Цял чувал с марихуана е открит в имот в Свиленград. По случая е задържан мъж на 41 години.



Полицейска акция в Хасково заради студентския празник
Засилено полицейско присъствие на днешния 8 декември има в районите на заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази в Хасковска област. От ОД на МВР са провели срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана с цел повишаване на бдителността и стриктно спазване на пропускателния режим.



Заради ремонт местят учениците от 2 хасковски гимназии
Учениците от Професионалните гимназии по лека промишленост и по туризъм ще бъдат преместени в други сгради от 18 декември. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова. Промяната се налага заради ремонт в сградата, в която се помещават двете учебни заведения.




До 30 млн.лв. ще получи община Кърджали за саниране на жилищните сгради
До 30 млн. лв. ще получи община Кърджали на първия етап от програмата за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради. С тези средства ще бъдат санирани близо 20 блока.



36 социални жилища догодина ще очакват своите наематели
За първи път от 40 години община Смолян строи цял жилищен блок с 36 жилища. Това се случва благодарение на проект, получил европейско финансиране.



Пилотна система за производство на водород ще бъде изградена в Младежки център Хасково
Пилотна система за производство на водород ще бъде изградена в Младежки център Хасково. Предстои да бъде направена хибридна фотоволтаична инсталация. Обществената поръчка за дейностите вече е обявена.



За Нова година Чепеларе ще е пълно с туристи
90 процента от местата за настаняване в Чепеларе за Нова година вече са резервирани. Това съобщиха от местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите. От общината пък обещаха пътищата да се почистват своевременно, за да няма затруднения за туристите.




РЗИ Кърджали отличи най-добрите постери в конкурса „Не погубвай живота си с тютюнопушене“
Регионалната здравна инспекция в Кърджали награди победителите в конкурса „Не погубвай живота си с тютюнопушене“. Участие записаха деца на възраст между 13 и 15 години.



„Димитровград“ ще започне зимната си подготовка на 8 януари
„Димитровград“ ще започне зимната си подготовка на 8 януари. На този етап са предвидени три контроли.



Божидар Саръбоюков спечели отличието "Млад и талантлив спортист" на тазгодишното издание на "Спортен Икар"
Божидар Саръбоюков с поредно признание през годината. Състезателят на Хеброс“ (Харманли) спечели отличието "Млад и талантлив спортист" на тазгодишното издание на "Спортен Икар".

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини