Новини 07 12 2023

  • 00:00, 07 дек 2023 г.
  • 2812
  • 0
  • 1
РИОСВ - Хасково предприе акция за почистване на нерегламентираните сметища
Регионалната инспекция по околна среда и води започна акция за почистване на нерегламентирани сметища. От структурата вече са издали близо 50 предписания на общините Хасково и Кърджали. Терените вече са почистени.




Община Хасково приема заявления от хора, които имат нужда от допълнителни грижи у дома
Община Хасково продължава да приема заявления от възрастни и хора с увреждания, които имат нужда от допълнителни грижи у дома. Мобилни екипи от специалисти вече обслужват 650 души в града и селата. Потребителите получават медицинска помощ, както и други услуги.




Община Чепеларе подменя уличното осветление в 11 села и част от Пампорово
Община Чепеларе ще подмени уличното осветление в 11 села и част от курорта Пампорово с нови енергоспестяващи лампи. Финансирането е по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост, а стойността на проекта е за над 500 хиляди лева.



Петима бездомници са установени от дирекция „Социално подпомагане“ в Кърджали, трима от тях вече са подслонени
Петима са установените бездомници на територията на област Кърджали. Това стана ясно след проверка на Регионална дирекция „Социално подпомагане”, извършена във връзка с ниските температури. Част от хората са вече приютени.




Рекорден брой лешояди бяха преброени в Източните Родопи
Повече от 320 белоглави лешояди бяха преброени в Източните Родопи. За положителната тенденция съобщиха от Българското дружество за защита на птиците. Увеличението в броя на екземплярите се дължи най-вече на дейностите, които доброволците предприемат за защита на вида.



Коледният базар на Областна администрация Хасково събира средства за църквата в кв. "Орфей"
Благотворителният Коледен базар на областна администрация Хасково тази година ще събира средства за довършването на църквата в квартал „Орфей“. Традиционното събитие ще се състои в рамките на три дни.



Ученици от Смолян събират хранителни продукти с благотворителна цел
Благотворителна Коледна акция организират учениците от Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян. Тя се провежда за поредна година и е в помощ на социално слаби семейства и самотни възрастни хора.




Кулинарен конкурс и боб, приготвен в огромен Юнашки тиган, очакват посетителите на тазгодишното издание на "Коледна трапеза" в Димитровград
Дегустация на вина, боб, приготвен в Юнашки тиган, фолклорни кътове за месене, плетене и предене. Това са само част от нещата, които могат да се видят и пробват в тазгодишното издание на кулинарния конкурс „Коледна трапеза".




30 творби от 15 автори са включени в годишната изложба на художниците от Димитровград
„Своя пътека“ - така е озаглавена годишната изложба на художниците от Димитровград. В нея участват 15 творци, родени и израснали в бригадирския град. Повечето от тях са автори, наложили своето име в страната и чужбина, участващи в различни общи и самостоятелни изложби, пленери и проекти.



Грейнаха светлините на Коледната елха и в Кърджали
Светлините на Коледната елха грейнаха и в Кърджали. Десетки деца и възрастни се събраха пред театъра, за да отбележат заедно празничното събитие.




Георги Пеев изкачи връх Ухуру в планината Килиманджаро
Георги Пеев от Хасково, който има две трансплантации, на сърце и бъбрек, покори рано тази сутрин най-високия връх в планината Килиманджаро в Танзания. Ухуру е 5895 м. За успеха си хасковлията съобщи във фейсбук. Пеев посвещава каузата си на популяризиране на донорството, за да има повече трансплантации в България.





Спортисти от Хасково организират благотворителна тренировка преди Коледа
Спортисти от Хасково организират благотворителна тренировка преди Коледа. Целта е да се съберат средства, с които ще се закупят хранителни продукти от първа необходимост за хора в нужда.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини