Новини 06 12 2023

  • 00:00, 06 дек 2023 г.
  • 2463
  • 1
  • 2
Коледната елха в Хасково грейна
Тази вечер на площад Свобода в Хасково бяха запалени празничните светлини на голямото коледно дърво. За децата и родителите от Общината бяха подготвили Магическо шоу с песни, танци, изненади и празнични фойерверки. А Дядо Коледа пристигна със своите помощници – маг ТЕОС и дует ЕКСПОУЗ.



Работещите в сферата на културата излязоха на втори протест
За втори пореден път в рамките на месец работещите в сферата на културата излязоха на протест. Хасково също се включи в националното недоволство, което е под надслов „Народ без култура е народ без бъдеще!“.




Над 17 000 мигранти са задържани от началото на годината на българо-турската граница
Българските гранични полицаи са предотвратили близо 176 000 опита на чужди граждани да влязат незаконно на територията на България от началото на годината досега. Мигрантите са се завърнали самостоятелно във вътрешността на съседните държави, след като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата.



Анкета за Синята зона в Кърджали цели да преразгледа обхвата и проблемите й
Анкета, която да покаже нагласите на хората за Синята зона в Кърджали, е публикувана на сайта на общината. Целта е да бъдат отстранени проблемите около платеното почасово паркиране.



Шаранът от садковите стопанства на яз. „Кърджали“ е един от най-предпочитаните за Никулден
Между 8 и 11 лв за килограм варира цената на шарана за големия християнски празник Никулден. В Кърджали рибата в садковите стопанства на язовирите е една от най-предпочитаните заради вкусовите й качества.



Църквата "Свети Николай Чудотворец" в село Сърница чества храмов празник
С литургия и водосвет днес отбелязаха Никулден в Сърница. Църквата в минералбанското село носи името на свети Николай Чудотворец.



Какво повеляват традициите на Никулден?
В село Узунджово пресъздадоха обичаите на Никулден. Дамите от НЧ "Пенко Пенков - 2013" бяха подготвили и вкусни ястия. Какво повеляват традициите на 6 декември, вижте! 



Благотворителен концерт събира средства за лечението на Дани от Хасково
Благотворителен концерт в подкрепа на Дани организират в Хасково. В него ще се включат 9 танцови и певчески състави от града. Събитието ще се състои на 12 декември.



В Момчиловци запалиха коледните светлини, събират средства за лечението на Андрей
В родопското село Момчиловци запалиха светлините на коледната украса на специално тържество в центъра. Празникът стартира със забавни игри за децата в Коледна горска педагогика. Имаше и благотворителен базар.



Коледна инициатива ще зарадва сърцата на 32 деца от социални домове в Смолян
Коледна инициатива под наслов "Да зарадваме едно детско сърчице" поде колективът на Основно училище "Стою Шишков" в Смолян. В учебното заведение чакат писма от 32 деца, настанени в социални домове.



Отвориха детска работилница за свещи, моливници и сувенири в центъра на Хасково
Детска работилница “Коледна Чудотворница“ беше отворена за няколко часа в центъра на Хасково. В нея децата имаха възможност да изработят коледни свещници, моливници, сувенири и украшения за елха. Инициативата е на община Хасково.




6 медала от математически турнир "Перперикон" спечелиха ученици от ПМГ в Хасково
6 медала от математическия турнир „Перперикон“ спечелиха учениците от хасковската природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“. 29 от абитуриентите на училището вече са приети в университети заради високите си постижения.



„Родопа“ ще започне зимната си подготовка на 8 януари
„Родопа“ ще започне зимната си подготовка на 8 януари. Тренировките ще се водят на базата в Смолян.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини