Новини 29 11 2023

  • 00:00, 29 ное 2023 г.
  • 2700
  • 0
  • 0
Хванаха митничар от ГКПП "Капитан Андреево" с 15 кг. марихуана
37-годишен митничар от ГП „Капитан Андреево“ е задържан с голямо количество марихуана. Дрогата е открита в багажника на лекия му автомобил.



Полицаи от Хасково откриха над 5 кг. марихуана
Над 5 кг. марихуана иззеха полицаи от Хасково. Те са проверили два адреса в с. Николово, обитавани от 42-годишен мъж. Там служителите на реда са намерили наркотика, който е бил разпределен в буркани, кофи и други съдове. Открити са и две канабисови растения с височина по два метра и половина. Познайникът на полицията ги е предал с протокол по стартиралото досъдебно производство



На безводие са обречени в 9 хасковски села, след като авария спря тока на една от помпените станции
9 села в област Хасково са с нарушено водоподаване. До проблема се е стигнало заради спиране на електричеството на една от помпените станции в региона. Очаква се най-късно до утре сутринта проблемът да бъде разрешен.




Явор Колев: Няма дете, което да не е потенциална жертва на киберпрестъпност
„Няма дете, което да не е потенциална жертва на киберпрестъпност“. Това каза в Хасково експертът по киберсигурност Явор Колев. Най-често младежите са потърпевши от сексуално изнудване. Днес ученици от всички училища в Хасково слушаха образователна лекция в рамките на Националната кампания „Пази детето в интернет“.



7 ХИВ позитивни са регистрирани в област Хасково през тази година
7 ХИВ позитивни са регистрирани в област Хасково през тази година. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. По повод Световния ден за борба срещу СПИН – 1-ви декември са организирани редица инициативи. В петък в центъра на Хасково всеки може да се изследва безплатно и анонимно.




„Екип 254“ към БЧК Кърджали стартира кампанията „От хората за хората“
За пета поредна година доброволците от „Екип 254“ към БЧК - Кърджали организират благотворителна кампания. Тя е насочена към деца в нужда.



Община Смолян организира трудова борса за хора от социално уязвими групи
Близо 100 души от социално уязвими групи бяха обучени как да търсят и намират работа. За тях беше осигурена заетост в рамките на година. Проектът на община Смолян завърши днес с организирането на трудова борса.



Богата празнична програма през декември в Хасково
Елхата в Хасково ще грейне на Никулден. За събитието Дядо Коледа ще пристигне в областния град заедно с помощниците си маг ТЕОС и дует ЕКСПОУЗ. От общината са подготвили богата празнична програма през целия месец декември.



Отборът на Езиковата се класира за националния турнир по реч и дебати на английски език
Отборът по дебати на Езиковата гимназия в Хасково се класира за националния кръг на турнира по реч и дебати на английски език. Момичетата са се състезавали в регионалния етап с над 300 ученици от 22 отбора от цялата страна.



Александровската гробница участва за награда от Министерството на туризма
Александровската гробница е сред обектите, за които може да се гласува на осмите годишни награди, организирани от Министерството на туризма. Тя участва в категория „Изборът на българите“. Крайният срок за гласуване е 5 декември 2023 година



Д-р Росита Кокотанекова от Хасково получи приза "За жените в науката"
Д-р Росита Кокотанекова от Хасково, която е главен асистент в Института по асторономия на БАН, е една от трите лауреатки на националния конкурс “За жените в науката“ 2023. Наградата й е присъдена за разработен от нея проект в подготовка за космическата мисия „Комет Интерсептър“ на Европейската космическа агенция.



От Съюза на инвалидите в Смолян подготвят празник по случай Международния ден на хората с увреждания
С тържество на 1 декември от общинската структура на Съюза на инвалидите в Смолян ще отбележат Международния ден на хората с увреждания, който отбелязваме на 3 декември. Идеята е хората да имат повод за радост в нелекото им ежедневие.




Операцията на боксьора Ергюнал Сабри премина успешно
Операцията на най-добрия кърджалийски боксьор Ергюнал Сабри е преминала успешно. Според медицинския екип в "Пирогов" националът ни ще се възстановява в продължение на близо три месеца.



Хасковски баскетболисти са сред най-добрите от началото на първенството
Хасковски баскетболисти са сред най-добрите от началото на първенството. Състезателите на местния клуб попадат в топ 5 по редица показатели.



Адрияно Дженев стартира с успех на тенис турнир в Тунис
Адрияно Дженев стартира с успех на тенис турнир в Тунис. В първи кръг хасковлията се наложи над представител на Люксембург.




Три хандбални срещи от ученическото първенство се проведоха днес в комплекс "Спартак"
Ученическото първенство продължи с надпреварата по хандбал. Днес се изиграха три мача от шампионата.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини