Новини 28 11 2023

  • 00:00, 28 ное 2023 г.
  • 3065
  • 0
  • 0
Двама души пострадаха при челен сблъсък между лек автомобил и бус
2-ма души пострадаха при челен сблъсък на пътя между Хасково и Минерални бани. Инцидентът е станал в късния следобед между товарен бус и лек автомобил.



Блъснаха 11-годишно момиче на пешеходна пътека в Хасково, докато пресича на червено
Блъснаха 11-годишно момиче на пешеходна пътека на бул. „Г. С. Раковски“ в Хасково. Инцидентът стана в ранния следобед днес, докато детето е пресичало на червено. То е откарано в хасковската болница без опасност за живота.



Домашно насилие: Син наръга с нож баща си в свиленградското село Студена
Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 23-годишен мъж за нанасяне на телесна повреда и закана с убийство в условията на домашно насилиe. Битовият инцидент е станал вчера в свиленградското село Студена. След скандал за пари младият мъж е нападнал баща си в дома им и го наръгал с нож в крака. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.




Завишени стойности на уран в харманлийското село Остър камък
РЗИ – Хасково отново забрани за пиене и готвене водата в харманлийското село Остър камък. Причината и този път е превишение на допустимите стойности на уран.



Седмици наред живущите в хасковския кв. "Изгрев" са без вода
Седмици наред без вода са живущите в хасковския квартал „Изгрев“. От проблема са засегнати десетки, а според хората положението вече е нетърпимо. Те са готови да излязат на протест пред ВиК – Хасково. От водното дружество съобщиха, че не могат да открият къде е аварията. Търсенето й продължава.



Изплащат помощите за отопление в Хасково
Над 4 000 са отпуснатите помощи за отопление в община Хасково за настоящия зимен сезон. По-голямата част от домакинствата вече са получили субсидията. На останалите средствата ще бъдат изплатени до 15 декември.



Безработицата в област Хасково расте
5650 са регистрираните безработни в Хасковска област към 31 октомври. Спрямо предходния месец те се увеличават с 44 души, а в сравнение с октомври 2022 г. са с 505 повече.



В началото на декември обновената читалня на хасковската библиотека ще посреща посетители
От следващата седмица обновената читалня на хасковската библиотека отново ще посреща своите читатели. Помещението беше затворено в продължение на месец заради ремонт. Частично обновление има и в заемната за възрастни на Регионална библиотека „Христо Смирненски“.



Доброволци организират почистване на бреговата ивица на яз.“Студен кладенец“ до Широко поле
Доброволци от Кърджали организират почистване на бреговата ивица на яз.“Студен кладенец“ до село Широко поле. В мероприятието се включват предимно любители на риболова.



РЗИ - Кърджали отбелязва Световния ден за борба със СПИН с безплатен концерт и изследвания
РЗИ - Кърджали организира безплатен концерт по повод 1-ви декември - Световния ден за борба със СПИН. От здравната инспекция ще провеждат и безплатни изследвания за ХИВ.



Работна среща, посветена на Световния ден за борба със СПИН, се състоя в Смолян
Работна среща под наслов "ХИВ вече не убива, но стигмата - да" се проведе в областна администрация Смолян. Срещата беше посветена на 1 декември - Световен ден за борба със СПИН.



Етнографи от Хасково с награди от национален конкурс в Карлово
Четирима възпитаници на школата по „Етнография“ се завърнаха с награди от 31-то издание на националния конкурс на клуб „Родолюбие“под надслов „150 години от обесването на Васил Левски“.Той се провежда със съдействието на Министерството на образованието.



Деца правят парцалени кукли в хасковския музей
Деца и младежи се включиха в работилница за парцалени кукли в Регионалния исторически музей в Хасково. Инициативата се провежда във вторник и сряда след предварителна заявка до края на април 2024 година.



Над 20 хиляди коледни елхи ще пусне за продажба ЮЦДП
Над 20 000 коледни елхи са предвидени за продажба от
Южноцентралното държавно предприятие за предстоящите празници. Дръвчетата са от различни иглолистни видове и са от горските разсадници.



Три отборни купи спечелиха щангистките на „Хасково“
Три отборни купи спечелиха щангистките на „Хасково“ на държавния шампионат. В индивидуалната надпревара състезателите стигнаха до осем призови класирания.



Станаха ясни победителите в общинските ученически игри по шахмат
Общинските ученически игри продължиха с надпреварата по шах. Днес станаха ясни шампионите и в трите възрастови групи.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини