Новини 22 11 2023

  • 00:00, 22 ное 2023 г.
  • 2700
  • 0
  • 2
Асен Василев пришпори общините да подадат инфраструктурните си проекти
Финансовият министър Асен Василев пришпори общините да подадат инфраструктурните си проекти, за да бъдат включени в бюджета за следващата година. Вчера, в рамките на няколко часа, местните администрации е трябвало да се организират, за да спазят срока. Според кметовете в област Хасково това е саботаж.



Такса-смет в Хасково остава без промяна през 2024 година
Не се предвижда промяна в размера на таксата за битови отпадъци в община Хасково за 2024 г. Това става ясно от докладна записка на кмета Станислав Дечев във връзка с новата план-сметка, която трябва да бъде одобрена от Общинския съвет.



Започна подмяната на водопровод в хасковския кв. Бадема
Започна подмяната на главен водопровод в хасковския квартал „Бадема“. Дейностите се извършват по проект на община Хасково. Заради ремонта част от жилищния район беше с нарушено водоснабдяване.



Трети ден лично съдия Игнат Колчев брои бюлетините от балотажа в Смолян
В третия ден на делото за касиране на изборите в Смолян повторното броене на бюлетините е на приключване. Лично съдия Игнат Колчев проверява доказателствата.



Тестват предупредителната система BG-ALERT в област Хасково
В област Хасково ще бъде тествана системата за ранно оповестяване при опасност BG-ALERT. На 23 ноември по обяд гражданите ще получат съобщения на мобилните си телефони. Проверката е необходима преди реалното въвеждане на системата, което ще стане догодина.




Община Кърджали кандидатства за изграждане на спортен комплекс във „Възрожденци“
Община Кърджали ще кандидатства по Националната програма за споделено финансиране на спортни обекти. Идеята е да се изгради такъв комплекс в квартал „Възрожденци“. Решението беше взето на първото заседание на новия Общински съвет.




В Рудозем ще правят индустриална зона и ще развиват туризма
Изграждането на индустриална зона за 3 500 000 лева и развитието на туризма са приоритетите, които си е поставил новият кмет на Рудозем Недко Кулевски. С разкриването на нови работни места той смята да задържи младите хора в родопския град.




Адвокатите в Хасково празнуват
355 са адвокатите, които членуват в Адвакатска колегия Хасково и практикуват в региона. Най-младите сред тях са двама и са на 27 години, а най-възрастният е на 85 години. Днес правозащитниците имат професионален празник. Датата 22 ноември се отбелязва с решение на Висшия адвокатски съвет от 2005 г.




Историческа лекция, свързана с делото на княз Фердинанд I, бе изнесена в РИМ-Хасково
Ученици от езиковата гимназия в Хасково присъстваха на лекция на тема „Възхода на България по времето на княз Фердинанд I“. Изнесеният урок беше в Регионалния исторически музей. Той беше подготвен от Георги Пандов, който е член на младежката организация „Ново начало“. Тя има за цел да популяризира българската история сред младото поколение.



Събират коледни рисунки с благотворителна цел
Младежки център Хасково приема творби за изложбата “Рисувам коледна песен“. За поредна година рисунките ще бъдат продавани с благотворителна цел, като този път със средствата ще бъдат закупени хранителни пакети за самотно живеещи възрастни хора от общината.



Европейският вицешампион Ергюнал Сабри: Заминах, за да стана шампион, но здравето е на първо място
Кърджали посрещна европейския вицешампион по бокс Ергюнал Сабри. Както вече съобщихме Оги спечели сребърен медал на първенството в Черна гора.




Станимир Стоилов стана треньор на турския втородивизионен Гьозтепе
Станимир Стоилов стана треньор на турския втородивизионен Гьозтепе. Договорът на почетния гражданин на Хасково с новия му клуб е за две години и половина. Целта пред него е връщане в елита на турския футбол.



Димитър Щерев ще пропусне мача на "Саяна Хасково" с дубъла на "Ботев"
Промениха началния час на мача между „Саяна Хасково“ и „Ботев“. Двубоят ще се играе в 13:00 часа. Срещата по всяка вероятност ще пропусне Димитър Щерев.



Адрияно Дженев отпадна от битката на сингъл на турнир в Тунис
Адрияно Дженев отпадна от битката на сингъл на тенис турнир в Тунис. Хасковлията отстъпи пред италианец.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини