Новини 21 11 2023

  • 00:00, 21 ное 2023 г.
  • 2759
  • 0
  • 0
Протест в Административен съд - Хасково срещу работата на ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград
Административен съд – Хасково отложи и насрочи друга дата за делото, образувано по жалба на ТЕЦ „Марица 3“ срещу Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Граждани на Димитровград дойдоха в съдебната зала, недоволни от изпускането на вредни емисии във въздуха.



Увеличена заболеваемост от ОРЗ в Хасково
Заболеваемостта от остри респираторни заболявания в Хасково е увеличена. В момента върлуват характерните за сезона адено, рино и ентеровируси. Все още няма изолирани случаи на грип.



На ул. "Метакса Гугински" в Смолян се молят за асфалт от десетилетия
Малката улица "Метакса Гугински" в смолянския квартал "Каптажа" не е асфалтирана, откакто е направена. Хората са писали десетки писма до общината, но молбите им до момента не са чути.



Ще издържи ли покривът на Художествената галерия в Кърджали и тази зима?
До края на тази година ремонтът на покрива на Художествената галерия в Кърджали може и да не се състои. От общината твърдят, че все още не са получили нужното съгласувателно писмо от Министерството на културата.



Ученици раздаваха рисунки на хасковските шофьори с призив да карат внимателно
Ученици и полицаи се включиха в съвместна акция с призив към шофьорите да карат внимателно. Инициативата се проведе на площад „Спартак“ в Хасково. Малчуганите раздаваха рисунки на водачите, а униформените извършваха проверки на автомобилите.



135 магистри и бакалаври се дипломираха успешно във Филиала на ВСУ в Смолян
135 абсолвенти във Филиала на Варненския свободен университет в Смолян получиха тържествено дипломите си за висше образование. На церемонията присъстваха академичното ръководство, областният управител Захари Сираков, кметове на общини и много гости. Преди официалната част се проведе среща на възстановения Обществен съвет към университета.



52 двойки от Димитровград повториха брачните си клетви в Деня на християнското семейство
52 двойки от Димитровград повториха брачните си клетви в Деня на християнското семейство. Инициативата е на местната администрация, която за поредна година събира семейства с 50-годишен брачен живот. На тържеството днес имаше и двойка, която е от 65 години заедно.



В Книжовник отбелязаха Деня на християнското семейство
С богата празнична трапеза отбелязаха Деня на християнското семейство в село Книжовник. Членове на местното читалище „Изгрев“ бяха приготвили домашни ястия, част от които ще бъдат представени и на предстоящата кулинарна изложба на 16 декември в културното средище.



РИМ Кърджали отбеляза Деня на християнското семейство с презентация за деца
В Регионалния исторически музей в Кърджали отбелязаха Деня на християнското семейство с инициатива, насочена към децата. В нея малчуганите успяха да научат повече за историята на празника.



Иван Бакърджиев стана републикански шампион в клас RC 4
Иван Бакърджиев спечели титлата в клас RC 4 на серия Спорт. Автомобилният пилот от Хасково триумфира в последния кръг от първенството на Затворен маршрут.



Димитър Димитров спечели златен медал на турнир по джудо в Панагюрище
Димитър Димитров спечели златен медал на турнир по джудо в Панагюрище. Съотборниците му от Хасково стигнаха до още три отличия.



Общинските ученически игри продължиха с битките по бадминтон и тенис на маса
Общинските ученически игри продължиха с битките по бадминтон и тенис на маса. Днес бяха излъчени победителите в част от възрастовите групи.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини