Новини 20 11 2013

  • 00:00, 20 ное 2023 г.
  • 2618
  • 0
  • 1
Моторист пострада при катастрофа в центъра на Хасково
Моторист пострада при катастрофа в центъра на Хасково. Инцидентът стана в час пик в късния следобед на кръстовището до Първа поликлиника. Заради произшествието се стигна до сериозно задръстване в града.



Съдът отреди: Ангелов Ангелов измества Виолета Желева от ОбС - Димитровград
Административен съд – Хасково обяви за недействителен резултата от изборите за общински съветници в Димитровград. След повторното преброяване на бюлетините в пет секции са открити съществени нарушения, които променят квотите в местния парламент. От него излиза Виолета Желева от БСП и влиза Ангел Ангелов от Коалиция „България на регионите“.



С един месец удължиха срока за броенето на бюлетините в Хасково
Броенето на бюлетините в Хасково продължава. Това стана ясно по време на второто заседание по делото за касирането на изборите в общината, което се гледа в Административния съд. Днес трябваше да бъде готова експертизата на вещите лица, но тъй като ревизията става бавно, срокът беше удължен с един месец.



Започна делото за касиране на изборите за кмет на община Смолян
В Административен съд - Смолян започна делото за касиране на изборите за кмет на общината. То е образувано по жалба на загубилия кандидат Стефан Сабрутев.



С 19 гласа "за" избраха Димитър Кацаров за председател на Общинския съвет в Смолян
С 19 гласа "за" Общинският съвет в Смолян избра новия си председател. Това е Димитър Кацаров от групата на Местната коалиция "Новото време" - КРОС.



Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн представи официално четиримата си заместници
Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн представи четиримата си заместници. Новият екип тепърва ще прави анализ на досегашната дейност в общината, след което ще определи приоритетите си.



22 са случаите на насилие над деца в община Хасково за тази година
22 сигнала за насилие над деца са регистрирани през настоящата година в отдел „Закрила на детето“ в Хасково. Случаите не се увеличават спрямо предходни периоди. Най-чести са тези, сформирали се в домашна среда.



4 медала от престижни състезания за ученици от ПМГ "Акад. Боян Петканчин"
Мартин Недев и Стела Бинева се завърнаха с медали от Международната олимпиада по астрономия, която се проведе в Китай. И двамата са възпитаници на хасковската Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“. Техният съученик Никола Манолов пък спечели сребърен медал от първенство по информатика.




Демонстрация на алкоочила в хасковската Гимназия по транспорт и аграрни технологии
Демонстрация с алкоочила, които пресъздават човек в нетрезво състояние, се проведе в Гимназията по транспорт и аграрни технологии в Хасково. Идеята е учениците да разберат, защо не бива да консумират алкохол и след това да се качват зад волана. С акцията беше отбелязан Международния ден за възпоменание на жертвите при катастрофи.




Конкурс за украса на коледен кът обявиха от община Димитровград
Конкурс за украса на коледен кът в училища, детски градини и социални заведения обявиха в община Димитровград. Класираните на първите места ще получат парична награда на стойност 700 лв.



„Саяна Хасково“ спечели домакинството си на „Родопа“
„Саяна Хасково“ спечели домакинството си на „Родопа“. Червено-белите победиха с 3:1. В друг мач от кръга „Димитровград“ се наложи над „Секирово“ с 3:2.




Борислава Иванова спечели два медала на Европейското първенство по спортна аеробика. Хасковлийката завоюва титлата на смесени двойки в тандем с Христо Манолов. На индивидуално при жените тя се класира на трето място.





Радостина Лулова завоюва бронз в тягата на Световното първенство по екипировъчен трибой в Литва
Радостина Лулова завоюва бронзов медал на Световното първенство по екипировъчен трибой. Състезателката на кърджалийския клуб “Юнак“ се класира трета в движението мъртва тяга. Шампионатът беше в Литва.



Младежите на хандбалния „Асти '91“ спечелиха и двата си домакински мача
Отборът на „Асти «91“ спечели и двата си домакински мача в първенството за младежи. Хасковлии оглавиха еднолично класирането в зона „Тракия“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини