Новини 14 06 2023

  • 00:00, 14 юни 2023 г.
  • 4552
  • 0
  • 0
БСП-Хасково се усъмни в обществена поръчка за доставка на гориво за 2,2 млн. лв. Кметът заяви, че няма нарушение.
Обществена поръчка за доставка на гориво за нуждите на Община Хасково разбуни политическите духове. Според съветници от групата на БСП търгът е съмнителен заради кратките срокове за кандидатстване и дългия период на изпълнение. Кметът Станислав Дечев бе категоричен, че поръчката е обявена по процедура и няма никакви нарушения.



Лек автомобил блъсна 6-годишно дете, водачката избяга
6-годишно момиченце е блъснато от лек автомобил в Харманли. Инцидентът е станал снощи. Зад волана на колата е била жена, която е избягала и към момента се издирва.



Набирането на средства за строежа на църквата "Свети Иван Рилски" в Хасково продължава
След няколко годишно прекъсване строителните дейности на църквата „Свети Иван Рилски“ в квартал „Орфей“ в Хасково са възобновени. В момента усилено се работи върху грубия строеж. Събраните от благотворителната кампания средства са в размер на 137 000 лева. Необходими са обаче много повече за довършването на катедралния храм. Какво ще представлява той, вижте.




Кърджали е на 10-то място по резултати от ДЗИ по БЕЛ и на дъното при малките матури
55 ученици от 7-ми и 10-ти клас не са се явили на Националното външно оценяване по Български език в Кърджали. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието. От инспектората направиха анализ и на резултатите от държавните зрелостни изпити. Областта е на десето място по успех.



Започна кандидат-студентската кампания в ЦДО на УНСС в Хасково
Започна приемът на заявления от кандидат-студенти в Центъра за дистанционно обучение към УНСС в Хасково. Документи се приемат на място в сградата на учебното заведение или онлайн.




Отбелязваме Международния ден на доброволния кръводарител
По-голям процент от кръводарителите в Хасково са близки и познати на нуждаещите се. Това сочи статистиката на отделението по трансфузионна хематология за последните няколко години. От началото на 2023-та дарителите в Хасково са малко над 1 400.



Доброволци от БМЧК Кърджали дариха безвъзмездно кръв
В Кърджали международния ден на доброволния кръводарител бе отбелязан с кампания за безвъзмездно даряване. В инициативата се включиха доброволци от Българския младежки червен кръст.



Топлата минерална вода от извора в с. Ерма река пътува към Златоград с водоноски
Гостите на Златоград вече могат да се възползват от лековитите свойства на топлата минерална вода, открита преди години в близкото село Ерма река. Вместо по топлопровод водата се превозва с водоноски.




30 двойки ще получат финансиране за ин витро и ин виво процедури от Община Хасково
30 двойки ще получат финансиране от Община Хасково за ин витро и ин виво процедури. Предстои Общинският съвет да одобри отпускането на средствата.



Разговор за зависимостите открива кампанията „Хасково срещу дрогата 2023“
С разговор за зависимостите ще бъде открита кампанията „Хасково срещу дрогата 2023“. На 21 юни родители и ученици ще имат възможност да се срещнат с психолог и да потърсят отговори на много въпроси.




Тридневен фолклорен фестивал ще се състои в Димитровград
Над 160 участници ще се включат във Фолклорния фестивал „С танците на дедите ни“ в Димитровград. Той ще се състои на сцената на площад “България“ от 19:00 часа, където ще се представят местни и гостуващи състави.



Панаир на занаятите ще бъде организиран в Димитровград
Панаир на занаятите ще бъде организиран в Димитровград. Той ще се състои от 15-ти до 19 юни на площад „България“. В него ще участват местни и гостуващи майстори, както и биопроизводители.



Десетки приятели и почитатели поздравиха Екатерина Гаджева за първата й стихосбирка
Директорът на Регионалната екоинспекция в Смолян внезапно започна да пише стихове. Екатерина Гаджева представи първата си стихосбирка "Самодива" навръх рождения си ден.



"Димитровград“ стартира подготовка на 1-ви юли
„Димитровград“ стартира подготовка на 1-ви юли. Футболният отбор ще изиграе четири контроли.



Мария Габрова и Ирен Саръбоюкова с титли от НШ по лека атлетика
Мария Габрова стана републиканска шампионка на първенството за девойки под 18 години. Състезателката на „Атлетик“ триумфира в дисциплината хвърляне на диск. Във висок скок Ирен Саръбоюкова спечели поредната си титла.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 1 ден
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 4 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 5 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 6 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини