31 °C

Климатичните изменения - голямата заплаха на 21 век

  • 28-03-2019 20:28
  • 2224
  • 1
  • 5
Климатът на Земята се променя от самото й зараждане, но винаги с бавни колебания в сравнения с настоящите.
Данните показват, че 15-те най-горещи години на планетата са регистрирани през последните 20 години. Земята е изправена пред все повече горски пожари, екстремна суша и мегабури, както и покачване на морското равнище.Според учените увеличаването на глобалната температура с 5-6 градуса са достатъчни, за да бъде унищожен животът на планетата.
В България се наблюдават повече и по-дълги периоди на засушаване, последвани от сериозни бури и тежки наводнения. Климатът на юг от Стара планина преминава към по - средиземноморски, а на север – плодородните земи бавно, но сигурно се превръщат в пустиня. Намаляват снежните месеци в планините. Сняг започва да вали след Коледа и така се променя количеството вода, с което разполагаме през годината. В студиото гостува доц. Борислав Александров- геодезист, преподавател в Университет по архитектура, строителство и геодезия.Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Captcha изображение
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"
Последни новини