Чимичанга

Чимичанга

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пикадило е традиционно мексиканско ястие, което може да се използва за пълнене на тортиля питки.

За да го приготвите, първо смелете телешкото месо. Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган и добавете месото заедно с лука да се запържи. След като е готово, намалете котлона и долейте шерито и сок от лайм. Гответе за още 5 минути.

След това добавете в тигана ситно нарязаните домати, люти чушки, маслини, каперси, дафиновия лист и стафидите. Оставете ястието за къкри на котлона за около 20 минути.

В останалото масло в отделен малък тиган запечете за 3-4 минути чесъна, кимиона и канелата. След това добавете тази ароматна смес към месото и овкусете със сол и пипер. Объркайте добре и гответе още 10-тина минути, докато е напълно готово. Опитайте на вкус и при нужда добавете още подправки.

В центъра на всяка тортила поставете Пикадило. Загърнете двете срещуположни страни една върху друга, а след това прегънете долната и горната част на питките. Подреждайте вкусните чимичангас с прегънатата част надолу. При нужда закрепете с клечки за зъби.

Залейте около 2.5 см олио в дълбок тиган и изпържете по няколко чимичангас наведнъж за около 1-2 минути или докато добият апетитен кафяв цвят.

Отцеждайте готовите върху кухненска хартия и ги дръжте топлички, докато дойде време за поднасянето им. Гарнирайте със свежи репички или друг градински зеленчук по избор.

Източник: gotvach.bg

Последни новини