Номинираха най-добрите БГ изпълнители

Първият етап от гласуването за Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2012 приключи. Тази вечер бяха обявени номинираните в различните категории, предаде репортер на БГНЕС.

В категорията "БГ песен" за 2011 г. бяха отличени Дивна, Криско и Миро с "И ти не можеш да ме спреш" , "Мрън Мрън" на Лора Караджова и Ъпсурт. В категорията попадат още "На инат" на Поли Генова и "Никой" на Графа.

Графа е безспорен победител в номинациите на БГ Радио тази година. Той получи номинации в категориите "БГ текст" на песента "Заедно", както и на соло изпълнението му в "Невидим". В същата категория номинирани са Криско, Поли Генова. Финалистката ни за Евровизия миналата година сподели, че песента "На инат" е написана във виенско кафене за около 45 минути. Баладата "Чуй ме" на Мариана Попова също е сред номинираните за най-добър български текст.

За приза "БГ изпълнител" ще се борят по мъжки Графа, Любо, Миро, Тома и Орлин Павлов. От дамите в битката за най-добра изпълнителка се включват Белослава, дебютантката Дивна, Мария Илиева, Поли Генова и Рут.

В категорията "БГ дует/трио" попадат песните "Заедно" на Графа, Любо и Орлин, "Чуй ме" на Мариана Попова и Орлин Горанов и триото между Невена, Криско и Миро "Налей Налей". Номинирани бяха и дуетната песен на момичетата с ангелски гласове Рут и Белослава "На мен ми пука" и "Мрън Мрън" на Ъпсурт.

За статуетката на БГ Радио в категорията "БГ Група" си съперничат музикантите от "Акага", "Мастило", "Мери Бойс Бенд, "Д2" и PIF.

Най-ценна за повечето български музиканти беше номинацията за "БГ албум". Тук конкуренти са "Дългият път към дома" на Мери Бойс Бенд, дебютния солов албум на Любо "Любо 2010", "Невидим" на Графа, "Предай Нататък", в който Мариана Попова пее с шестима мъже и Рут с нейния първи албум Within Whispers.

Номинирани в категория за най-добри видеоклипове са "Всяка година по същото време" на Белослава и Орлин Павлов. Режисьор на клипа е Иван Москов. В същата категория номинация получи и най-доброто трио Графа, Любо и Орлин и песента "Заедно". Режисьор на лентата е Васил Стефанов. Ицо Хазарта и бат Венци попадат и в тази номинация с "Мрън Мрън", дело на режисьора Валери Милев. Видеото към "Невидим" на Мартин Макариев също попада в номинациите.

За статуетката на дебютантите номинирани са Дивна, Богдана Петрова, Мона и Стелияна Христова. Големите победители на БГ Радио ще бъдат обявени на специална церемония на 22 април.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини