Металурзите в Кърджали обмислят масово напускане

Търпението на протестиращите металурзи в Кърджали е изчерпано и ако до края на седмицата не получат заплатите си, обмислят масово да напуснат завода, предаде БГНЕС.

От 1 март 540 души не влизат в цеховете на Оловно-цинковия комбинат и всеки ден се събират пред административната сграда в очакване на парите си.

Втора седмица ръководството на завода преговаря за отпускане на спешен кредит в столицата, а икономическият директор Валентин Манев, оставен да отбива атаките на стачниците, е в неведение за хода на преговорите.

Два дни слушаме наглите лъжи на Валентин Захариев по телевизиите, не му вярваме, че ще се разплати с нас. Не е истина, че само за два месеца не са платени заплатите, от миналия октомври не сме виждали пари. Вече завиждаме на онези, които напуснаха работа, много от нас обмислят също да се махнат, посочи председателят на заводската организация на КНСБ Белю Стайков.

Не сме в стачка, а протестираме, заводът е спрял производството по вина на собственика "Интертръст холдинг", а не по наше желание. Хаосът е пълен и по отношение на надниците, някои началници на цехове ги отбелязват, но не е ясно дали ръководството ще ги признае и плати. Всеки ден се трупаме и чакаме чудото да се случи след 15 ч., и се разотиваме с надеждата за следващия ден, каза синдикалният водач на КТ "Подкрепа" Анни Георгиев.

Той допълни, че нагласите за масово напускане на работа стават все по-големи. Металурзите смятат да подадат заявления за освобождаване по чл. 327 от КТ заради неизплатените им възнаграждения. Те ще направят това, ако Захариев и този път не спази обещанието си да се издължи до 23 март.

/news.expert.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини