Кристина Делчева от Езиковата шашва връстници с оценка по немски

Отличен 24.Няма грешка: такъв е резултатът на Кристина Делчева от 12. клас на ГПЧЕ „Христо Ботев“ на съчинението за Немска езикова диплома. Кристина получи максмалния брой точки, с което не могат да се похвалят твърде много нейни връстници в света. Сигурно мнозина кимат в този момент разбиращо  и си мислят за трудната немска граматика. Само че да пишеш правилно, е само един от осемте критерии, по които се оценяват писмените работи.

Тази година учениците от Европа, Азия и Северна Америка бяха изненадани с темата „Градски центрове, свободни от автомобилен трафик“. В рамките на два часа те трябваше да резюмират текст, опишат и интерпретират статистика, разискват проблем и изкажат собствено мнение.

За успеха си Кристина дава простичко обяснение: „Най-важно е ученикът да бъде спокоен, да разсъждава задълбочено и да изкаже своето мнение по достъпен и разбираем за проверяващия начин.  Добрата аргументация, изказът и граматическите познания също са от голямо значение. В писмената част от изпита ученикът демонстрира начин на мислене, все пак тази работа е входът  му към немските университети. Времето е ограничено, което допълнително нажежава обстановката.“ Това, което Кристина не изказва на глас, го счита за разбиращо се от самосебе си. Без желание, постоянство и спортен хъс нищо не се получава. Убедена е, че Немската диплома предоставя страхотни възможности не само на кандидат-студентите, но и по-късно на пазара на труда. Съветът й към всички, които имат възможността да се явят на този изпит, е да мислят положително и  да работят с настроение.Това съобщиха за Кърджали бг вести от Езиковата гимназия.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини