Бойко : Давайте отпор на крадците. Преглед на националния печат

„Стандарт": Бойко : Давайте отпор на крадците

Премиерът Бойко Борисов даде вчера да се разбере, че ГЕРБ е готова да подкрепи по-крути мерки срещу посегателите върху частната собственост. "В дома ти никой няма право. Ако някой дойде, да си търпи последствията, каквито и да са те", заяви Борисов пред bTV. Той коментира дали може да посегнеш на живота на нападател, ако трябва да запазиш здравето и имота си. "И без да го казвам на глас, съм готов да го подкрепим, ако влезе в парламента, с пълна сила. Това е убеждението ми", допълни Борисов, попитан дали ГЕРБ би подкрепила законодателна промяна, така че да се гарантира сигурността на хората.
През последните дни станаха известни няколко случая на убити възрастни хора, нападнати в домовете им.

„24 Часа": Кристалина Георгиева: Ние сме плюс за европейската икономика

„Трябва да работим за това пазарите да се отворят, защото както и да го смятаме, ние сме плюс за европейската икономика, а не минус". Това каза еврокомисарят по Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева, цитирана от агенция Фокус.
Изказването бе направено по време на втория публичен дебат в рамките на инициативата „Европейски разговори в парламента" на тема „Европа на солидарността и/или Европа на егоизма?".
Във връзка с тезата за Европейски съединени щати Кристалина Георгиева каза, че Европейският съюз е млад, особено в този му състав.

„Труд:" НСИ: Яйцата най-скъпи, цената им скочила с 9,5%

Графика: НСИ Инфлацията през февруари е 0,9% спрямо януари, а спрямо година по-рано - 2%, сочат данните на Националния статистически институт.
Най-много спрямо януари са поскъпнали яйцата - с 9,5%, цената на маргарина е с 1,7% по-висока. Скокът при ориза, макароните, пилешкото месо, малотрайните колбаси, рибата, млякото и сиренето е с малко под 1 процент.
С 3,1% по-евтино се е продавало брашното, захарта - с 1,1%, кафето и чаят - с 1,2%. Понижение с по-малко от 1% има при олиото, хляба, свинското месо, млечните масла и безалкохолните напитки.

"Новинар": 68% от българите подкрепят шамаросването на деца

Цели 68% от българите се обявяват в подкрепа на т.нар. "минимално насилие" и нямат нищо против да напляскат децата си или да им издърпат ушите. Статистиката, оповестена вчера, е от изследване на НЦИОМ по повод предложенията в проектозакона за детето. Според социолозите българите проявяват двоен морал, когато става въпрос за възпитателните мерки, чрез които контролират децата си. Въпреки че близо 70 на сто от анкетираните са готови да шамаросат детето си, 83% смятат за неприемливо родителите да упражняват насилие и силови възпитателни методи, които накърняват достойнството му.
Склонни към раздаване на шамари и дърпане на уши са хора от всички възрасти, но колкото по-образовани са, толкова по-малко са склонни да приемат прилагането дори на минимално насилие върху децата. От НЦИОМ отбелязват, че дори и сред висшистите одобряващите такива методи са двойно повече от неодобряващите. Най-последователни и твърди в подкрепа на ненасилието над децата в семейството се оказват младите и образованите българи, жителите на големите градове и жените.

„Дума": Крокодили "пропълзяха" през Калотина

100 екзотични влечуги стъписаха вчера митничарите на Калотина. Животните са били намерени в автобус, пътуващ от Чехия за България. Рейсът е бил на границата малко преди 7 часа. Българин се е опитал да внесе нелегално в страната влечугите, без да ги декларира, дори след изричното запитване на митничарите. Страховитите влечуги са открити в сакове в багажното отделение. Екзотичната колекция съдържа 6 варана, 4 каймана, 3 питона, 15 хамелеона, 49 костенурки, 1 скорпион, 6 рака, 10 охлюва, много червеи и хлебарки.
По-късно вчера влечугите бяха транспортирани към софийския зоопарк.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини