Близу се оправдава,твърди,че е изрядна към клиентите си

Офисът на Близу в Кърджали

Актуализираните Общи условия на Близу са в сила от 02 март 2012 г. и отразяват задължителни промени, свързани с изменения в Закона за електронни съобщения (ЗЕС, публикуван в ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.). Измененията касаят основно правото на клиентите ни след изтичане на срочните им договори да преминат на безсрочни при същите условия, както и въвеждането на безсрочни договори за ползване на услугите. Това се казва в прессъобщение изпратено до Кърджали бг вести от Николай Грамчев,мениджър за връзки с медиите в Близу.

В документа се казва още:Близу не въвежда промени в Общите условия, които засягат услугите по време на срочните договори на клиентите и поради тази причина, съгласно §230, ал. 3 от ЗЕС и съгласно т. 1.7 от Общите условия на Близу, клиентите нямат право предсрочно да прекратят договорите си без неустойки.

От  Близу твърдят още,че промяната в Общите условия от 01.02.2012 г. не е по инициатива на дружеството, а в следствие на задължение, предвидено в §211 от ЗЕС, който параграф задължава телекомуникационните оператори да приведат общите си условия в съответствие с изискванията на глава 14-та в срок до два месеца от деня на влизане в сила на този закон (ЗЕС, 29.12.2011 г.). Това е допълнително основание, поради което потребителят не може да прекрати срочен договор без неустойки.

Кърджали бг вести разполага с типовите договори на Близу които са заробващи.Ние имаме на разположение и новоприетите общи условия,които от компанията премълчават.Ще продължим темата,като предоставим на нашите читатели и мнението на юрист.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини