Апаши тарашат ОЦК,охраната безучастна

Апаши „обезкостяват” ОЦК пред очите на охраната, която е безсилна. Всекидневно роми на талази атакуват предприятието и задигат всичко метално, което им попадне. Те спират каруците извън оградата ,влизат и изнасят каквото докопат. Пример от тях вземат и работниците, които не са получавали заплати от 4 месеца. Мнозина от тях прибират за дома,техника от която имат нужда. Това споделиха за Кърджали бг вести хора от охраната на завода. Причината за ежедневните кражби е невъзможността на охранителите да обхванат цялата територия на ОЦК.Липсва и мотивация за изпълнение на служебните задължения.От 32-ма те са останали едва 8.Работят за фирма „Сиско”,за която се говори,че е създадена от собственика на ОЦК Валентин Захариев.Охранителите не са получавали заплата от 9 месеца.Тези които могат да си намерят работа в други фирми напускат.Така броят им е намалял драстично.

Охраняваме и порталите на завода и вилата на ОЦК над язовира.Условията на работа са лоши.Наш колега се разболя от пневмония и почина,разказват охранители.Не стига че не получават заплати,ами трябва да внесат във фирмата по 80 лева за курс за правоспособност.

  Охранителите искат да съдят  собственика на фирмата,която ги е наела.Оказва се обаче че на негово име се води само един джип за 11 бона.Адвокати са им поискали по 250 лева за да заведат дело ,чрез което хората да си получат парите.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини