Таушанова връща един бон на държавата,парите са взети като бонус

Иванка Таушанова

 Областната управителка Иванка Таушанова и заместниците и Асен Тюрдиев и Есат Садък върнаха на държавата 2200 лева бонуси , които получиха в края на миналата година. Губернаторката е получила като допълнително материално стимулиране 1000 лева. Нейният бонус е близо до този на колегата и в Пловдив, който е взел бон и половина. В Хасково обаче губеранотърт е получил едва 313 лева.

 За медиите Иванка Таушанова поясни: Законът за държавния служител позволява допълнително материално стимулиране до една работна заплата. Ние не сме взели дори пълния размер,а по 80 на сто от възнаграждението. Нашата администрация е най-хвалената като икономично и разумно боравеща с финансите, ние всяка година връщаме пари на бюджета.
Общо 12 225 лева са си разпределили 32 служители от областна администрация. Освен Таушанова и заместниците й няма други мераклии да връщат бонусите.

Ще припомним, че първоначално премиерът Борисов поиска всички държавни служители облажили се с бонуси в кризата да ги върнат до днес в бюджета. След това се ограничи до политическите кабинети в министерствата и до областните управители и техните заместници. Все още остава пълна мистерия кой е разрешил на губернаторите да си дадат по една заплата в повече. Министерство на държавната администрация вече няма. Така че камъкът е в градината на премиера.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини