Тенесистите от Ардино само с една победа на държавното първенство

Отборът на СКТМ „Юнак 2005” от Ардино (Ертан Еминов, Севал Муталибов, Атанас Хаджиев и Юксел Исмаил) завърши с една победа и три загуби първия турнир от втория кръг на Държавното отборно първенство по тенис на маса за мъже в „Б” републиканска група - Южна България. Надпреварата се проведе през уикенда в Панагюрище и в него взеха участие осем отбора.

В първата среща възпитаниците на Бахри Юмер премериха сили със силния тим на Стара Загора, които са втори във временното класиране и закономерно загубиха с 1:4. Във втория двубой ардинските тенисисти играха срещу отбора на Неделино, които са лидери в южната „Б” група и отново претърпяха загуба с 1:4.  В третия кръг нашите записаха успех с 4:3 срещи над състава на „Изток” от Перник. В последния решаващ сблъсък при резултат 3:3 Ертан Еминов победи убедително Николай Ганчев от „Изток”. В последния си мач ардинските тенисисти загубиха драматично от състава на „Металик” от Перник с 3:4.

Старши треньорът на ардинци Бахри Юмер беше доволен от представянето на тима. В Панагюрище изиграхме едни от най-трудните си срещи от началото на първенството.

Отборът ни показа добра техническа подготовка и зряла игра на масата. Трите загуби, които допуснахме бяха срещу първите три състава във временното класиране. Единствената победа, която постигнахме ни дава възможност да запазим мястото си във втория ешалон на професионалния тенис, заяви наставникът на „Юнак” Бахри Юмер. Той съобщи, че през месец март СКТМ „Юнак 2005” ще бъде домакин на заключителния четвърти турнир от първенството на южната „Б” група по тенис на маса. В Ардино възпитаниците на Бахри Юмер ще мерят сили с отборите” на „Аста

от Димитровград, „Оптик” от Панагюрище и СКТМ на глухонемите от Бургас.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини