Доживотна присъда грози убийците от Крумовград

Доживотна присъда застрашава шестимата убийци на крумовградския бизнесмен Метин Халил,които на 12 февруари м.г.го пребиха до смърт в центъра на Крумовград.Те са обвинени в предумишлено убийство в съучастие по особено жесток и мъчителен начин.Ще бъдат разпитани 50 свидетели и 15 вещи лица.Това съобщи за медиите съдия Деян Събев.
Днес фалстарт беляза делото.Двама от адвокатите на подсъдимите не се явиха и петчленния състав на съда отсрочи следващото заседание на 12 март.Залата в Окръжния съд бе претъпкана.Подсъдимите Денис Салимов, Мустафа Халил, Мустафа Генча, Бюрхан Юсеин, Генджай Мустафа и Ерол Хатиб баха докарани със засилена охрана. Шестимата са на възраст между 18 и 23 години. Най-младият е Денис Салимов, ученик в местна гимназия.

В деня преди престъплението компанията празнувала рождения  ден на Денис Салимов в селска кръчма, продължението било в дискотека в Крумовград, където срещнали жертвата – 36-годишния Метин Халил.

Кървавата разправа станала към 3 ч. сутринта в центъра на града. Шестимата го застигнали, повалили го на земята и с ритници по главата и тялото са причинили аспирация. Той е починал за минути от поглъщането на кръвта, а нападателите му потрошили масите, столовете и касите с празни бутилки пред сладкарницата, собственост на мъртвия.

По време на разпитите те признали, че са били много пияни и че не знаят защо са извършили престъплението.Местни жители обаче твърдят,че вмежду убийците и жертвата е имало стара вражда.Кметът на Крумовград каза за Кърджали бг вести,че убийството е заснето от видеокамери,поставени по нейна заповед на площада.Тя очаква записите да изяснят случилото се.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини