Смартфон-приложение ни пази по улиците

Свикнали сте да пишете съобщения до приятелите и колегите през смартфона си, докато ходите по улицата? Ако да, то вероятно ви е познато усещането, когато по невнимание се блъснете в минувач, уличен стълб или дори се препънете. Така наглед невинното занимание може дори да ви донесе сериозни наранявания.

Едно от елегантните решения за спестяване на главоболия (и в буквалния смисъл) на запалените текстописци, е новото мобилно приложение Transparent Screen, което работи под Android. To ще им помогне да се движат по улицата максимално безопасно, докато се взират в любимия екран.

Както говори името му, приложението ще превърне вашия дисплей в полупрозрачен прозорец благодарение на задната камера на телефона ви. Така то ще показва на какво точно се случва пред краката ви. Transparent Screen е напълно безплатно и може да се изтегли от Android Market. Веднъж инсталирано, то ще се включва с едно натискане върху иконата му.

Слабият момент на приложението в случая е, че то гълта много енергия, така че не може да бъде използвано през цялото време.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини