Преподаватели по турски отбелязаха Деня на майчиния език

За пореден път в Кърджали бе отбелязан Деня на майчиния език. Датата 21 февруари е определена от Европейския съюз. Инициативата за провеждането му в национален мащаб принадлежи на бившия инспектор по турски език в Регионалния инспекторат на МОМН Харун Бекир.

Тази година проявата се организира от Сдружението за турска култура и изкуство с председател Мюзеки Ахмед. В залата на бизнесинкубатора се събраха преподаватели по турски език и представители на неправителствени организации от цяла Южна България.Мюзеки Ахмед откри с кратко слово събитието.Водещ на дискусиите бе Харун Бекир.Гост на проявата бе генералният консул на Република Турция в Пловдив Рамис Шен.Присъстваха кметовете на Джебел-Бахри Юмер,на Ардино –Ресми Мурад,на Крумовград-Себихан Мехмед,на Черноочене-Айдън Осман.

Журналистите отразяващи  събитието се оплакаха от липсата на разгласа. В предишни години когато по инициатива на Харун Бекир в Кърджали е провеждано обучение на преподавателите по турски език или се отбелязваше Деня на майчения език винаги е имало обилна информация за медиите.Гост-преподавателите от Турция не отказваха интервюта за регионалните средства за масово осведомяване.

Георги Кулов

Рамис Шен
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини