ГЕРБ:Община Кърджали е пред фалит

  Община Кърджали фалира. Това е неизбежно. Бюджетът е пробит, дебалансиран и няма да оцелее до края на годината. Това заяви по време на сесията на местния парламент днес общинския съветник от ГЕРБ Огнян Иванов. Той се аргументира с огромния бюджетен дефицит,който е 11 млн.лева и съставлява 130% от собствените приходи на общината. Според Иванов в проекта за бюджет за 2012 г. са заложени нереалистично големи собствени приходи от такси ,налози и приватизация. Той цитира писмо на банка „Алианц”, според което общинската фирма Пазар на производителите ще трябва да внесе до юни 2,5 млн.лева за погасяване на кредита за строителството на тържището. Отделно общината ще трябва да приготви 2,4 млн.лева за да се издължи за сметоизвозването и почистването на града.

Огнян Иванов чертае апокалиптични картини. Ако го слушахме нямаше да има нито пазар,нито Водно огледало,нито парк. ГЕРБ не е направило нищо за Кърджали. Спекулира се с парите за водоснобдяване.Общината се е нагърбила с водния сектор въпреки,че това е приоритет на държавата. За съжаление тя абдикира през последните три години. Натрупаните просрочени задължения на общината се дължат на това, че поемаме разходи, които трябваше да финансира държавата,каза кмета Хасан Азис. Той подчерта,че ГЕРБ могат да покажат, че са добронамерени ако осигурят пари за една детска градина,като правят в София.

Кметът обвини съветниците от ГЕРБ,че работят на принципа „Не е важно на мен да ми е добре,важно е на Кърджали да му е зле”.

Лидерът на ГЕРБ Илия Илиев обяви, че общината няма пари за дупките по улиците и, че бюджетът е целия надупчен. Хасан Азис посъветва Илия Илиев да избягва дупките в политиката,за да не падне неспасяемо в някоя от тях. Лидерът на ГЕРБ в Кърджали му върна репликата като каза,че кметът води към дупка,цялата община.

Бюджетът от 37 млн.лева бе приет с гласовете на съветниците от ДПС. От ГЕРБ гласуваха против,а социалистите се въздържаха.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини