Код "жълто" е обявен днес,очакват вятър в Кърджалийско

Ситуацията в страната постепенно започва да се нормализира. Добрата новина, е че днес няма да вали сняг, съобщиха от Националния институт по метрология и хидрология. Код "жълто" е обявен днес в страната заради ниските температури.

Сутринта облачността над крайните североизточни райони ще намалее и ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина ще духа умерен, преди обяд все още и силен, запад-северозападен вятър, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури в Северна България и високите полета ще бъде между минус 8° и минус 13°, в Южна България и по Черноморието ще бъдат между минус 7° и минус 2°, в София около минус 13°. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и плюс 2°, в София около минус 2°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в областите Разград и Кърджали.
В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по старопланинското било преди обяд все още и силен запад-северозападен вятър.  В планините има сериозна опасност от лавини, заради натрупания сняг.Туристите трябва да  избягват високите части на планините.

.Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.
 Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени в отделни участъци, като същите се обработват и опесъчават, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура".

АМ „Тракия": мокра и обработена пътна настилка. Тунел "Траянови врата" за дясната тръба / София-Пловдив/-няма осветление поради повреда в ел. инсталацията -ограничение на скоростта до 60 км/час.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини