Най-добрия анимационен сериал за деца

„Невероятният свят на Гъмбол” следва премеждията на 12-годишния Гъмбол и неговото необичайно семейство, живеещо в прекрасния град Елмор. Представящи цяло съзведие от характери, приятелите на Гъмбол от училище включват тиранозавър рекс, фъстък мажоретка и банан. Не пропускайте премиерата в България на 1 април, 2012, по Cartoon Network.

10 февруари 2012: „Невероятният  Свят на Гъмбол” продължава да очарова жури и критици по целия свят и добави към трофеите си серия отличия на тазгодишните Награди за Детски Предавания (Kidscreen Awards). Прочутият анимационен сериал на Turner Broadcasting, създаден от базираното в Лондон студио за разработване на европейски продукции, грабна три ключови победи на изданието на Награди за Детски Предавания (Kidscreen Awards) за 2012, като сред тях са: „Най-добър анимационен сериал”(за деца) в раздела Награди за  Предавания, „Най-добро Постижение в Анимацията” от Награди за Креативност и „Любимо Детско Предаване” в раздел Награди на Зрителите. Церемонията по награждаването се състоя в четвъртък, 9-ти февруари в Нюйоркския „Хилтън”.

Горещата новина идва непосредствено след като сериалът грабна  „Най-добра анимационна телевизионна продукция за деца” за 2012 на Наградите „Ани”, които се състояха в събота, 4-ти февруари в залата UCLA Royce в Лос Анджелис. „Невероятният свят на Гъмбол” победи в напрегната конкуренция за тази категория, за която се водеше една от най-разгорещените надпревари, като остави зад себе си „Пенгвините от Мадагаскар” (Penguins of Madagascar), „Кунг Фу Панда” (Kung Fu Panda), „Фан Бой”( Fan Boy) и „Чам Чам” (Chum Chum).

Други престижни победи на сериала, след старта му само преди девет месеца през май 2011, включват две награди в раздела за деца на Британската Академия (KidsBAFTA): „Най-добра анимация” и „Най-добър писател” за 2011 и отличието Cristal Award за „Най-добра телевизионна продукция” на Международния фестивал за анимационни филми в Анеси.

Завоювайки победи на церемониите на тези водещи в световен мащаб награди за детски продукции, „Невероятният свят на Гъмбол” потвърждава факта, че се е сдобил със сериозно признание от страна на индустрията. Едновременно с това тези награди са едно прекрасно свидетелство за креативния талант и продуктивната иновативност, които стоят зад разбиващите 2D, 3D и лайв екшън епизоди.

Базираното в Лондон студио на Turner Broadcasting се оглавява от Даниел Ленард (Daniel Lennard), Вицепрезидент на Авторски Сериали и Разработване на Продукции, който е и човекът зад създаването на изцяло вътрешната и принадлежаща на Cartoon Network продукция на едноименния сериал. Даниел е изпълнителен продуцент на „Невероятният свят на Гъмбол” и подпомага сериала и неговия създател Бен Бокелет (Ben Bocquelet ) от самото начало. Към момента в процес на продукция е вторият сезон на „Невероятният свят на Гъмбол”.

Майкъл Карингтън, Главен Директор Предавания, Turner Broadcasting споделя: „Всяка една от тези награди е свидетелство за изключителните постижения на целия екип, който е работил по този невероятен сериал. Фактът, че дебютен сериал, излизащ от нашето Европейско Студио, има такъв глобален отзвук, както сред зрителската аудитория, така и сред критиците, ни предоставя една наистина прекрасна позиция.”

„Невероятният свят на Гъмбол” е създаден от Cartoon Network Europe и партньорите  в продукцията от Dandelion Productions, Boulder Media и студио Soi.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини