Намалиха туристическия данък в Ардино

На последното си заседание Общинският съвет  в Ардино реши да се намали размера на туристическия данък. За промяната на данъка гласуваха всички съветници в местния парламент. През настощата година в местата за настаняване с категория „една звезда“ ще плащат по 30 стотинки при досегашните 60 ст. за едно легло. При хотелите „две звезди“ данъкът пада от 80 ст. на 40 ст. за нощувка, при „три звезди“ - от 1 лв.- на 50 ст., а за високите категории от „четири“ и „пет звезди“ данъкът ще бъде 60 стотинки при досегашни нива от 1 лев за нощувка.

Ардинските съветници решиха още таксите за ползване на целодневни детски ясли и градини на територията на общината да станат 40 лева месечно. Родителите, чиито деца са в полудневни групи с осигурено хранене, ще плащат по 20 лева на месец. Причината е в постоянното увеличение на цените на доставяните хранителни продукти и дневния оклад.

Местните парламентаристи определиха и трудовите възнагражденият на селските кметове в община Ардино, които ще варират от 500 до 620 лева. С най-високи заплати ще бъдат кметовете на селата Бял извор, Жълтуша, Падина, Горно Прахово и Млечино, а с най-ниски селските управници в Синчец, Гърбище и Ленище.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини