За днес остава код „жълто”

В Кърджали  в действие е код „жълт" за потенциално опасно време с не необичайни метеорологични явления, но все пак гражданите трябва да бъдат внимателни и по възможност да избягват рисковете. Жълтият код ще е в сила за областите Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, както и за София-област и София-град.

Днес  ще бъде предимно облачно, на места в низините преди обяд мъгливо. Сутринта в отделни западни и в крайните югоизточни райони все още е възможно да прехвърча сняг. Разкъсвания на облачността ще има след обяд над Източна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури в Северна България - между минус 15 градуса и минус десет градуса, в Южна и по Черноморието между минус осем и минус три градуса в София около минус шест градуса.

В 24 населени места около София, Смолян, Кърджали, Пазарджик и Хасково е затруднен достъпа за доставка на хранителни продукти, медикаменти и други стоки от първа необходимост.

Продължават да преливат общо 6 язовира - яз. Ивайловград, яз. Студен кладенец, яз. Боровица, яз. Камчия, яз. Ясна поляна и яз. Йовковци. Организирано е постоянно наблюдение за състоянието им.

В планините ще бъде предимно облачно с по-значителни намаления на облачността в Родопите и Източна Стара планина. На места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен, по най-високите части югозападен, вятър. Максимална температура на 1200 м - около минус пет градуса, на 2000 - около минус 12 градуса. В планините снежната покривка е много дебела и ПСС предупреждава, че тя е нестабилна, навята на преспи и има много голяма лавинна опасност.

В събота облачността ще е предимно значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минимални температури между минус 17 и минус 12, максимални между минус осем и минус три градуса. В неделя, 12 февруари, ще е облачно, ще вали сняг. Температурите ще се повишат и минималните ще са с няколко градуса по-високи от предишните дни.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини