Кърджалиец прави дарение за бедстващите в Бисер,не чака благодарност

Сабри Нури

Работни студоустойчиви якета, боти и ботуши и ватирани пижами дари за пострадалите жители на село Бисер  Сабри Нури , управител на фирма „Билтекс”. Той предостави дарението на Червения кръст в Кърджали за да стигне и се разпредели по най- справедливия начин.

Фирмата му е специализирана за конфекция и работни облекла. Клиенти са най-големите предприятия в Кърджали: ОЦК, Бентонит, Пневматика.

Работя от 10 години.Фирмата ми е малка, но се опитвам да помагам, когато мога, споделя Сабри Нури. Той се разплакал, когато видял кадри от наводнението в Бисер и Харманли. Реших да подаря каквото мога и каквото ще е полезно за пострадалите, казва Сабри. През 2008 г. тай дал пари за мевлид в родното си село. За да има от свещената храна за всички приготвил 1300 лева. Наскоро пък дарил на хоспис „Добролюбие” престилки и чехли за персонала.Сегашното дарение прави на рожденния си ден.

 Всеки, ако може да помогне ще е добре. Утре може ние да пострадаме,споделя Сабри. Той подчертава, че не е патрон. Работи повече от шивачките които е наел. Знам цената на труда, казва още дарителят.

 От Червения кръст казаха че дарението му е много полезно в очакваните студове и за хората които ще се опитват да възстановяват домовете си.От Хоспис добролюбие пък споделиха,че престилките ще се използват в предвидения нов сектор.

Георги Кулов

Сабри Нури в Червения кръст
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини