Община Момчилград прави свой път към Маказа

Община Момчилград  предложи да бъде изградена пътна връзка на общинския център с пътя за Маказа на българо-гръцката граница, като се ангажира с проектирането и строителството. С изграждането на 900 метра пътна отсечка ще се създаде пряка връзка между близките населени места и ще съкрати разстоянието, което местните хора и жителите на Джебел и Крумовград изминават по съществуващата пътна мрежа. 
Възможно е проектирането на пътната връзка с международен коридор № 9 в размер на 70 хил. лева да бъде финансирано чрез дългосрочен банков кредит, обясни Мерал Мехмед,  началник на отдел „Счетоводство, финанси и бюджет” в общинската администрация.                                  
Община Момчилград откри процедура за необходимостта от поемане на общински дълг – дългосрочен кредит в размер на 2, 5 млн. лева, чрез който да бъдат осъществени няколко инвестиционни инициативи на общината и да бъдат рефинансирани  вече извършени разходи.
Инициативите включват проектиране на пътната връзка, цялостен ремонт и преустройство на ученическото общежитие със самостоятелни санитарни възли, реконструкция и надстройка на сградата на общинска администрация, ремонтни работи на детски градини. Предложено е също реконструкция и разширяване на информационния център в общинската администрация, създаване на общинско дружество с цел откриване на работни места и допълнителни приходи за бюджета.  
Предложението за дългосрочен банков инвестиционен кредит ще бъде внесено в местния парламент след месец.  Ако бъде одобрено, ще последва процедура за избор на финансираща банка по Закона за обществените поръчки. Община Момчилград  очаква от  жителите нови предложения и идеи за инвестиционни инициативи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини