Снегът достигна 40 сантиметра,пускат колите само с вериги

И днес в цялата Кърджалийска област остават в сила ограниченията за движение на МПС /с вериги и без ремаркета и полуремаркета/ и забраната за движение на товарни коли над 10 тона. Навсякъде вали сняг като образувалата се покривка е между 10 и 40 см. В сутрешните часове без ток са били крумовградските села Благун и Кандилка. Няма водоснабдяване в Пчеларово, общ. Черноочене, Стоманци, Китна и Добромирци, общ. Кирково, целия район на Звездел, мах. Дружба на с. Балабаново, Ново Соколиново, Багрянка, Чуково, Горско Дюлево, Синделци и Лале, общ. Момчилград, Македонци,  Перперек и Калоянци, общ. Кърджали и Рогозче, общ. Джебел. Разрушени и отнесени пътища има във всички общини. Участъкът Конево-Бяла поляна е непроходим и в двете посоки. Недостъпни са и махалите около с. Кобиляне. Отсечката Малко Каменяне-мах. Ладово е проходима само пеша. Мостът при Русалко е подронен и се нуждае от натрупване на земна маса. Бели вир – Яворово и Джебел – Софийци са проходими за леки автомобили, също и Чорбаджийско – Люляк. Мостът мах. Припек – Горна кула е със скъсани подпори. А Седлари и Загорско са затворени заради подкопани основи.

Под наблюдение са водоемите в региона. Над 40 микроязовира се изпускат през преливниците без да застрашават близките населени места. В община Кърджали са 6 -  Конево, Висока поляна, Невестино, Соколяне, Мургово и Жинзифово, в община Крумовград - 4 - Вранско, Гулия, Сливарка 1 и 2, а Сливка 1, която е с подкопан преливник, в община Момчилград са около 30 - Садовица е със скъсана баражна стена и водата е изтекла в близкото дере, а Нановица 1 и 2 са заляли пътя за хижата. В нея няма хора, а достъпът е през обходен черен път.  

 Язовир „Кърджали” има свободен обем от 113 мил.куб/м, а до преливането му остават над 380 часа. Свободният обем на яз. „Студен кладенец” вече е над 11 мил.куб/м. 

Това съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини