Блокада!Кърджалийци не могат да отидат на работа!

Десетки кърджалийци не можаха тази сутрин да отидат на работа заради непочистени улици и тротоари. Мнозина не успяха да се спуснат с колите си от околните на града села. Причината е в това,че снегопочистващите фирми не смогнаха на време да изринат снега от улиците и тротоарите в кварталите на Кърджали, както и да отворят за движение пътищата към близките край града населени места. Стотици техни жители работят в града и много от  тях бяха блокирани по домовете си.

  От Кризисния щаб на общината съобщиха за Кърджали бг вести, че всички налични машини са излезли да чистят. Започнали сме работа от 4 часа сутринта, каза дежурният в щаба. Той поясни, че снегопочистващите фирми работят по график.

 Северно от Арда чистят хората на Раид Идриз и „Озеленяване чистота и  благоустройство”.Според управителя всички улици в центъра са проходими.Насипва се сол и пясък. Освободени от снежната прегръдка са и селата  Пропаст, Панчево, Калинка.

„Пътно поддържане” Кърджали с управител Тодор Точев чисти във „Възрожденци” и мостовете на града ,казаха от Кризисния щаб..

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини