Хасан Азис свика Кризисния щаб,има опасност да останем без вода

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис свика на 6 февруари в 19.00 ч. Общинския кризисен щаб за защита при бедствия след обявеното  от областния управител  бедствено положение заради валежите и снеготопенето. В заседанието участваха представители на общинска администрация, МВР, ПБЗН, Пътно управление, ВиК, Спешна помош, Агенцията за безопасност на храните, РЗИ. Кризисният щаб обобщи възникналите произшествия на територията на общината  и набеляза мерки за взаимодействие и координация.

Да се огласят телефони, на които кърджалийци могат да звънят при бедствени ситуации, това са  -0361 67 397 и  0361 62 956 .

Да се следи състоянието на микроязовирите на територията на общината и да се подава периодично информация. Да се инициира среща между областния управител,ВиК и кметовете на Кърджали и Черноочене във връзка с проблемен участък на магистралния водопровод  за питейна вода от яз.Боровица, който създава опасност от аварии при влошени атмосферни условия. Да се направи оглед на състоянието на микроязовир Невестино, който леко прелива, бяха част от мерките, набелязани от щаба.Това съобщиха от пресцентъра на община Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини