Удрят ни нови преспи и виелица. Преглед на националния печат

„Труд": Хилари Клинтън ни похвали за прехода

Около 14 часа Хилари Клинтън пристигна у нас въпреки лошото време. Самолетът й по програма трябваше да кацне в 12 часа, но закъсня с 45 минути.

Хилари се появи от модифицирания Боинг 757 в 12,44 с прибрана коса и слънчеви очила. Заради лошото време г-жа Клинтън незабавно получи огромен черен чадър, макар това да не е по протокол.

Очакваха я домакинът и инициатор на срещата - Николай Младенов, американският посланик у нас Джеймс Уорлик и българската посланичка във Вашингтон Елена Поптодорова.

Държавният секретар на Съединените щати Хилари Клинтън пристигна в Министерския съвет за срещата с премиера Бойко Борисов. Министър-председателят посрещна държавния секретар на входа на правителствената сграда.

„Новинар": СДС предлага да се вдигне ветото за шистовия газ

СДС предлага да се отмени решението за спиране на проучването и на добива на шистов газ. Това съобщи на пресконференция на градската организация на партията депутатът от "Синята коалиция" Лъчезар Тошев.

Сините настояват правителството да внесе доклад, в който да се представи оценка на прилагането на технологията хидрофракинг досега, и да се види има ли вреден ефект върху екологията и здравето на хората, каза Тошев и уточни, че тя е прилагана 50 години в страната ни.

„24 Часа": С 424 000 лева Пътната агенция глобява снегопочистващите фирми

Финансови санкции в размер на 424 216,01 лв. с ДДС ще наложи Агенцията „Пътна инфраструктура" (АПИ) на фирмите, отговарящи за зимното почистване на републиканските пътища през ноември и декември 2011 г., съобщи БГНЕС.

След проверка на получените от фирмите сертификати и анализ на резултатите, ще бъдат глобени 11 фирми, ангажирани с поддържането на проходимостта в 10 областни пътни управления - Благоевград, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Търговище, Ямбол и Перник.

Въпреки че през ноември и декември м. г. нямаше обилни снеговалежи, като през изминалата седмица, фирмите ще бъдат глобени за пропуски в работата им. Те са свързани с поддържането на пътната мрежа при зимни условия, съобразно оперативните планове.

„Стандарт": Удрят ни нови преспи и виелица

Ледена прегръдка ще сгуши още днес страната. След като се отърсихме за малко от адския студ, в първия ден на новата седмица отново ще трябва да се навличаме и да внимаваме. Снегът ще започне да трупа още през нощта, а от утре се чакат ураганни ветрове, които ще увеличат усещането на мразовитост.

За създаваща се сложна метеорологична обстановка в страната на 6 и 7 февруари предупреждават и от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

От Плевен на изток до Лудогорието включително ще вали дъжд при отрицателни температури, като така ще се образуват поледици. Из Южна България ще вали дъжд, а при положителните температури снежната покривка под 1500 м надморска височина ще се топи, увеличавайки речния отток.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини