Данъчното предлага електронни услуги,спестява 11 млн.лева на данъкоплатците

Димитър Димитров

И през тази година в обслужването ще се стремим да спестим на нашите клиенти преди всичко средства и време при контакта им с НАП, заяви пред журналисти шефът на Данъчното в Кърджали Димитър Димитров.Предлагат се нови форми на обслужване: На първо място това са нови електронни услуги които няма да изискват електронен подпис; отново ще предложим на фирмите да подават годишни отчети за дейността или в НАП  или в НСИ, с което годишно спестяваме по около 9 млн. лв.  на фирмите; отпадане на нови 20 кода за вид плащане, което по наши сметки ще спести 11 млн. лв. на клиентите ни в годишен план от по-малко платежни нареждания,каза още Димитров.

От началото на 2012 г. НАП предлага нови електронни услуги, за които не е нужен електронен подпис. Необходимо е само клиентите на администрацията да получат своя Персонален идентификационен код (ПИК) и ще могат на този етап да:правят справка за активните трудови договори;справка за осигурителния им доход – върху каква сума работодателите внасят осигурителните му вноски;справка за индивидуалните партиди по ДЗПО – в кой пенсионен фонд е осигурен и каква е натрупаната сума до момента по партидата

Планира се да бъде разширен достъпа до тези услуги и той да става не само чрез интернет, но и чрез системата на колцентъра на НАП – 0700 18 700.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини