Ученици от Кърджали даряват щастливо детство на африканчета

Деца от Кърджали ще помагат на африканските си връстници да устояват правата си.Те са включени в мащабен проект,финансиран от Европейския съюз.На 1 февруари координаторите на проекта ще имат срещи с ученици в Кърджали за да им разяснят условията.
От българска страна в проекта са включени 12 училища от Хасково, Харманли, Любимец, Свиленград, Стара Загора, Сливен, Кърджали и Добрич. Участват близо 1200 ученика от 50 класа или неформални групи,  ръководени от над 60 учители. Всеки клас е побратимен с класове от останалите 4 държави, с които заедно работят по някоя избрана от тях тема от Целите на хилядолетието за развитие.
Проектът ще завърши с осъществяването на микропроекти, чрез които европейските ученици ще помогнат на своите африкански връстници да учат при по-добри условия и да имат едно по-щастливо детство
 Проектът е обединен от философията за Устойчивото развитие.  Идеята е сътрудничество и побратимяване на училища от Европа и Африка с цел да се осъзнае, че обучението не е само акумулиране на знания, но и възпитаване на качества и формиране на съзнание за истинските проблеми на света.  Предвиждат се информираност и обучения на учители, ученици и техните родители по Целите на хилядолетието за развитие (ЦХР) с акцент върху проблемите и трудностите, пред които са изправени страните в Африка на юг от Сахара.
Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини