Код оранжев в Кърджали

Днес времето ще бъде много студено с дневни температури в Северна България между минус 14 и минус 10°, в Южна и по Черноморието - предимно между минус 9 и минус 4°, в София около минус 9°. За Кърджали се очаква те да предизвикат опасност за населението,затова е обявен код оранжев.За това предупредиха от Регионалния пресцентър на МВР.
Минус 22 градуса бяха измерени в 5 часа в понеделник в Чирпан, минус 21 градуса - в Кнежа, минус 19 - в Русе, а в София - минус 11 градуса, съобщи БНР.

Код "оранжев" в почти цялата страна заради ниските температури е обявен за днес в 25 области, съобщават от НИМХ. Код "оранжево" означава опасно за хората време, прогнозирани метеорологични явления с голяма интензивност и възможни щети и жертви. При него метеоролозите съветват да сме внимателни и по възможност да избягваме рисковете.

След временното намаление на облачността от североизток, през деня тя за кратко отново ще се увеличи. На отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб сняг. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен север-североизточен вятър. Ниските температури и вятърът ще създават условия за измръзване в Североизточна България. (Вижте детайлна прогноза за времето).

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна по южното крайбрежие, където е възможно да превали слаб сняг. Ще духа умерен северен вятър. Ще бъде студено. Максималните температури ще са от минус 1 в крайните южни райони до минус 9°, минус 10° - на север. Температурата на морската вода е 4°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, сутринта по високите части - мъгливо. Само на отделни места ще превали слаб сняг. През деня ще има и слънчеви часове. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около минус 12°, на 2000 метра - около минус 15°.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини