21 °C

Феим Чаушев:България не е правова държава

Феим Чаушев

Вина нямам. Единственото, което съм направил, е да споделя добронамерено с мой близък приятел случая за откраднатия автомобил. Не съм предполагал, че с това споделяне и с неговите добри намерения се върши някакво незаконно деяние. Основаната ми мисъл бе да направя услуга. Не сме търсили лични облаги”. Така бившият заместник-външен министър Феим Чаушев коментира в „Тази събота” ефективната си присъда от три години и половина за уреждането на подкуп.

Той обясни, че досега не е имал медийни изяви по случая, тъй като не е искал да пречи на обективното разследване. Също така е мислел, че България е правова държава, в която истината е над всичко, за него обаче това не се оказало така.

Историята на Феим Чаушев

Бившият заместник-министър разказа своята версия на случилото се. През февруари миналата година негови приятели от Турция се обаждат с молба. Техен познат, който е в България, за да проучи възможностите за инвестиция, се оказва с открадната кола. Искат съдействие от Чаушев. 

Следва срещу между него, потърпевшия турски гражданин и двама от сътрудниците му. Екс управникът казва, че може да помогне, само ако има проблем на държавно ниво - да осигури среща, например. 

Разговорът приключва, но турският бизнесмен започва да му звъни по телефона, да го тормози и да му поставя ултиматуми. Едно такова обаждане Феим Чаушев получава, докато е в компанията на свой близък приятел. Споделя и неговият другар му казва, че има далечен познат, който може да помогне срещу определена сума за подкуп. Далечният познат определя парите – 25 000 евро. 

Бившият заместник-министър твърди, че не се е виждал с него и не знае кой е, но предава информацията на турците по телефона. Те приемат, но отиват в полицията, където подават декларация за подслушване на телефоните. По разказа на Чаушев те започват да му се обаждат с провокативни въпроси. Искат дори да присъства на предаването на подкупа. Той отказва.

Стига се до 8 март, когато неговият приятел става лицето, което ще предаде подкупа. Полицията го арестува, без да стигне до крайния получател на парите.

Кой има пръст в случилото се?

„За мен си остава загадка защо полицията не довърши акцията до финалния получател? Този човек не фигурира никъде”, заяви Чаушев. Той отказа да определи случилото се като поръчка срещу него, но изрази мнение, че всичко е възможно. 

Не се съгласи и с версията ДПС да има пръст в схемата, но сподели, че след кампанията срещу него с многото му имена отношенията му с Ахмед Доган крайно са охладнели. Многократно е  търсел среща с политическия лидер, но той отказвал поради липса на време.

„Не знам откъде идва това и кой има интерес. Това са фактите. Все пак се надявам, че България е правова държава, че всички свидетелски показания ще се вземат предвид и на следващата инстанция ще вземат правилното решение. В затвора не мога да издържа толкова време, защото това е много несправедливо”, каза още Феим Чаушев.
бТВ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини