Спасители помогнаха на родилка, 21 села в област Кърджали са без ток

21 населени места в област Кърджали са без електрозахранване, съобщи комисар Христо Тодоров, началник ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението". 9 от тях са в Арднско,  7 в Кирковско и 5 в района на Крумовград.
До 16.30 часа вчера в управлението са получени над 16 повиквания, от които 10 са за паднали дървета. Оказана е бърза помощ на двама жители на областта - нуждаещ се от хемодиализа от ардинското село Ябълковец и на родилка от кирковското Трепетлика.
Към 16.30 часа вчера сигналите за закъсали автомобили са 16, най вече от общините Джебел и Кърджали, като на повечето от тях вече е помогнато, каза комисар Тодоров.  Затруднено е било движението  в района на Черноочене и около Чифлик, където е имало аварирали  коли. Автобус с пътници е бил изтеглен край джебелското село Припек.
4 са училищата в областта, които не отвориха днес врати за възпитаниците си. Това са учебните заведения в ардинските села Жълтуша, Падина, Бял извор и Горно Прахово. Причината е прекъснато електрозахранване, уточни шефа на Регионалния инспекторат по образование Гроздан Колев.
Всички МПС-та трябва да се движат с вериги, а водачите им да шофират внимателно по шосетата в общините  Крумовград, Кирково, Джебел и Момчилград. Ограничения има и по пътя Кърджали-Хасково през село Мост. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини