В Кърджали честваме Свети Валентин заедно с американците

Дружество „Приятели на САЩ” и Клубът на американските възпитаници /US Alumni Club/ организират Февруари – Месец на Америка в Кърджали.
Организаторите са избрали февруари, макар че е най-краткият месец в годината, защото е свързан с редица важни дати от американската история като рождения ден на президента Ейбрахам Линкълн, рождения ден на президента Джордж Вашингтон. На 22 февруари 1990 година пък е създадено дружество „Приятели на САЩ”, а на същата дата миналата година стартира Клубът на американските възпитаници в нашия град. Разбира се, и Свети Валентин –празникът на любовта, също е през втория месец на годината.
Проявата ще бъде реализирана с подкрепата на Посолството на САЩ и Община Кърджали и в партньорство с Атлантическия клуб, Корпуса на мира, Комисия „Фулбрайт”, Фондация „Приятели на Чикаго”, побратимения град Елкхарт в Индиана, Община Момчилград, Община Джебел. Медийни партньори са вестник „Нов живот” и българския вестник „България 21 век” в Чикаго.
В програмата са включени поредица от прожекции на документални филми за живота на президента Линкълн, за географски забележителности в САЩ и др. Ще бъдат показани фотоизложби за съвременната архитектура на САЩ и др. Очакват се интересни презентации и лекции на различни теми, които ще бъдат изнесени от местни и външни лектори.
Идеята на организаторите е проявата да стане традиционна.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини