Герберите дават на прокурор Хасан Азис, забъркал каша с пазара

Герберите в Кърджали дават на прокурор кмета Хасан Азис с обвинение, че е забъркал каша с Пазара на производителите. Народната представителка Цвета Караянчева и общински съветници обвиниха градоначалника в престъпно бездействие и безстопанственост по отношение на тържището.
 Хасан Азис в продължение на два месеца укривал писма от банка „Алианц”, която отпусна кредит от близо 5 милиона за изграждането на пазара. В кореспонденцията трезорът обявява за изискуеми дългът на общинското дружество пазар на производителите от 4,9 млн.лв., банковата гаранция дадена от общинска администрация от 740 000 лева и наказателни лихви за 16 000 лева. Причината е прекратеното обслужване на кредита от общинската фирма. При това положение банката има един полезен ход да вземе имуществото на дружеството Пазар на производителите, което е ипотекирано. В него влиза и тържището.
  Според Цвета Караянчева характерно за кмета е тупкането на топката на едно място, непрозрачността, говоренето завоалирано. От страна на пазара на производителите представили доклад като за пионерска организация. Станало ясно, че няма погасителен план, а с банката има устни договорки.
 При лошите финансови резултати средната заплата в Пазар на производителите е 540 лева. Тези пари идват от джобовете ни като данъкоплатци. Плащаме по-висока такса смет за да храним чиновниците на пазара, каза още Цвета Караянчева
 Тя подчерта, че парите отпуснати от САПАРД за строежа на тържището не са платени по европейската програма, а висят на шията на бившата шефка на Фонд „Земеделие” Калина Илиева. Пазарът, който бе медальона на Хасан Азис падна в калта, натърти Цвета Караянчева.
 Според общинските съветници от ГЕРБ днешното обсъждане за даване на банкова гаранция за кредита на Пазар на производителите е безсмислено.Банката просто си иска парите и без него.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини