23 °C

Д-р Соня Ангелова:Случаят с диарията завърши със смърт!

Д-р Соня Ангелова

  Уважаема Редакция на Kardjali.bgvesti
     

        Във връзка с публикувана статия на 20.01.2012г.”Наказват Д-р Черкезов за диария”, заявявам, че така изнесеното в нея не съответства на обективните факти по случая. МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски АД гр.Кърджали има сключен договор с НЗОК/РЗОК Кърджали за оказване на болнична медицинска помощ за 2011г.и по силата на този индивидуален договор РЗОК Кърджали извършва ежемесечни проверки в лечебното заведение за спазване на регламентираните изисквания в Национален Рамков Договор за медицински дейности за 2011г., Закона за здравното осигуряване и Индивидуалния договор.
        В конкретния случай категорично не се касае за „най-обикновена диария”, а проверката в лечебното заведение е извършена по повод постъпила  жалба от здравноосигурено лице в РЗОК Кърджали. Жалбата е подадена от близки на пациентката, която постъпва по спешност в МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски АД гр.Кърджали, приета е в инфекциозно отделение, впоследствие е преведена в лечебно заведение за болнична медицинска помощ в гр.Пазарджик, където почива с диагноза Исхемичен мозъчен инсулт.
Проверяващият екип на РЗОК Кърджали констатира нарушение на установените нормативни изисквания за работа с първична медицинска документация съгласно изискванията на НРД за медицински дейности за 2011г и ЗЗО , като е изготвен медицински документ – Епикриза на пациента с вписан болничен престой в МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски АД гр.Кърджали, несъответстващ на реалния. Не считам констатираното нарушение за „техническа грешка”, когато се касае за изготвяне на медицински документ с несъответстващи задължителни реквизити, доказващи оказаната медицинска помощ от едно лечебно заведение, още повече че в случая се касае за превеждане на пациент от едно в друго лечебно заведение.
Следва да се уточни и факта ,че в РЗОК Кърджали е представено нотариално заверено пълномощно от Изпълнителния Директор Д-р Черкезов, с което упълномощава именно Д-р Георгиева да го представлява в качеството му на Изпълнителен Директор пред РЗОК Кърджали.
        През 2011г. проверяващите екипи на РЗОК Кърджали са извършили общо 577 броя финансови и медицински проверки на изпълнители на първична , специализирана, болнична и дентална помощ, сключили договор с РЗОК Кърджали, съставени са 440 броя Актове за установяване на административни нарушения, издадени са 395 броя Наказателни постановления и 291 броя Писмени покани за възстановяване на неправомерно получени суми по реда на ЗАНН и ЗЗО. Обжалвани по съответния съдебен ред са 7 броя Наказателни постановления и 2 броя Писмени покани за възстановяване на неправомерно получени суми като съдебно процесуалните действия не са приключили.
        РЗОК Кърджали ще продължи да работи като отговорна институция, защитавайки правата на пациента и да осъществява непрекъснат контрол на оказаната медицинска и дентална помощ съгласно регламентираните и задължения и правомощия.

                                                 Директор на РЗОК Кърджали :Д-р Соня Ангелова
Бележка на редакцията:Фактите в статията „Наказват д-р Черкезов за диария” са от решението на Районния съд в Кърджали.Тези които желаят могат да ги проверят на сайта на съда.

                                                     

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини