Кметът посрещна колегата си от Текирдаг,обсъждат съвместни проекти

              Делегация от побратимената турска община Текирдаг, водена от кмета д-р Адем Далгъч гостува днес в община.По време на срещата бяха обсъдени развитието на двустранните отношения между двете побратимени общини за следващите  четири години.Инж.Хасан Азис  изрази надежда, че и през  третия негов  мандат  ръководствата на двете побратимени общини ще работят заедно и ще реализират съвместни проекти в сферата на културния обмен, в областта на образованието, социалните дейности,  спорта и др.
Д-р Адем Далгъч поздрави кърджалийския си колега за изборната му победа и му пожела успешен мандат. Далгъч увери, че ще положат усилия за продължаване на активните контакти и реализиране на полезни инициативи, които да спомогнат за сближаването на хората от двете общини.Това съобщиха от преслужбата на общината.
Акцент в разговорите между двамата кметове бе възможността за привличане на нови инвестиции от южната ни съседка в Кърджали и разкриване на нови работни места. В този смисъл бе коментирана и идеята на инж.Азис за представяне на Кърджали в няколко турски общини с развита промишленост като добро място за инвестиции. Допирна точка се оказаха решението на въпросите, свързани с газификацията на Текирдаг и Кърджали, както и подмяната на водопроводната мрежа в двете общини.
В срещата участваха зам.-кмета на община Текирдаг Халдун Гюлер, ръководители на  общински звена от побратимената община.




Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини