21 °C

Специализираният наказателен съд подхваща дело срещу кърджалиеца Стефан Лалов

Дело от Кърджали е номер едно за Специализирания наказателен съд. Заедно с четири дела от провинцията то се поема от магистратите призвани да гледат дела срещу  организирани престъпни групи, които се занимават с тежки престъпления.Обвиняем е 31-годишният Стефан Лалов. Той ще бъде съден за изнудване. По искане на окръжния прокурор Светлозар Лазаров делото бе прекратено в окръжния съд в Кърджали на 6 януари т.г..Съдия Деян Събев уважи искането на обвинител №1 в Кърджали. Делото се поема от Специализираната прокуратура, която ще поиска наказание за Лалов.Проблемът е, че ключовия свидетел по делото Л.С.Л. е нередовно призован. Той е в Холандия и призовката е била връчена на неговата майка. Това ще усложни задачата на магистратите.

И петте обвинителни акта постъпили в Специализирания съд са от страната и нито един от тях не е работен от обвинителите в София. Те са срещу лица, чиито процеси не са започнали в окръжните съдилища, а след 1 януари компетентен по тях е новият специализиран съд.

Прокуратурата в Плевен е подготвила обвинителен акт срещу Тонко Тонков и Ивайло Петров, обвинени за участие в престъпна група, занимавала се с наркотици. Другите членове на групата вече са сключили споразумения с прокуратурата.

От Смолян е пристигнал обвинителен акт срещу Николай Хаджиев. Той е обвинен за принуда, лихварство и незаконна имотна облага.

Петима души, организирани в група, занимавала се с наркотици, фигурират в обвинителен акт на пловдивската прокуратура. Степан Кара, Георги Бошняков, Илия Дерузов, Иван Иванов и Силвия Капчикова са от различни градове в страната - Пловдив, Асеновград, Самоков и с. Козарско, Пазарджишко.

Най-големият обвинителен акт, постъпил засега в спецсъда, е за няколко престъпления срещу група от петима души. Доказателствата са събрани от разследващите в Бургас, където е действала групата. Срещу Здравко Донев, Иларион Иванов, Боян Митев, Петър Петров и Никола Киров има повдигнати редица обвинения. Здравко Донев е обвинен, че е ръководител на престъпната група, занимавала се в фалшиви документи, с които били сключвани сделки за недвижими имоти. Иларион Иванов, Боян Митев, Петър Петров и Никола Киров са обвинени за участници в групата.

И петте дела вече са разпределени. Предстои съдиите или да насрочат заседания по тях или обвинителните актове да бъдат върнати при открити нарушения. Третата  възможност е докладчиците да преценят, че спецсъдът не е компетентен. В тези случаи според закона се повдига спор за подсъдност пред Върховния касационен съд, който трябва да прецени кой съд трябва да гледа делото като първа инстанция.
Новосъздадените спецсъдилища и спецпрокуратури започнаха работа на 3 януари. Очакванията са разследванията да се водят по-бързо, а делата да приключват в по-кратки срокове.
Общо около 350 са незавършените от прокуратурата разследвания, които също плавно ще дойдат в новите звена, но след като разследването по тях приключи.
Дневник
Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини