Ето я! Първата в света 4K камера

По време на CES 2012 бяха представени десетки уникални IT продукти, които ще поставят началото на нови тенденции в инудстрията. Сред тези продукти бе и първата в света 4K камера. Тя е дело на производителите и дизайнерите от JVC и съвсем скоро ще дебютира на световния пазар.

GY-HMQ10 е дигитална камера, която поддържа 4К резолюция. Устройството на JVC предоставя възможност на потребителите да заснемат видео материали с разделителна способност от 3840х2160 пиксела. Нещо повече – моделът GY-HMQ10 ще пристигне с вграден HVC Falconbird “large-scale integration”(LSI) чип и иновационния CMOS сензор, който предлага над 8 милиона активни пиксела. Видео материалите, които ще заснемате с уникалнот устрйство от JVC, ще могат да бъдат с максимална продължителност от два часа. Съхранението на тези съвсем не толкова малки файлове ще става посредством използването на SDHC или SDXC памет карта.

Във връзка с официалното представяне на своята камера GY-HMQ10, от JVC разясниха пред аудиторията на събитието CES 2012, че основният проблем на 4К резолюцията е мощта на процесорите в устройствата с интегрирана подобна резолюция. Наред с това обаче, от компанията увериха зрителите и аудиторията, че GY-HMQ10 няма да има подобен проблем. Продкуктовия мениджър на JVC – Gustav Emrich – разясни, че основната цел е да наложат 4К камерата като конкурентноспособна сред множеството продукти на пазара за фотоапарати и камери. Успехът на GY-HMQ10 ще се дължи на непостигнатото досега търсено съчетание между висока резолюция и мощен процесoр.

По време на официалния анонс на GY-HMQ10 в тазгодишната конференция CES, от JVC издадоха и подробностите около предстоящия дебют на камерата. Представителите на компанията обещаха, че първата в света 4К видеокамера ще излезе на пазара през месец март тази година. Цената на GY-HMQ10 ще е около 6700 щатски долара.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини