Режат отпуските на чиновниците. Преглед на националния печат

„Новинар": Намериха мъртва "избягалата" Мирослава от Перник
Изчезналата преди над два месеца Мирослава Николова от Перник вчера бе открита мъртва в покрайнините на миньорския град. Единият от двамата заподозрени за убийството й пък се самоуби, съобщиха от полицията.
Според разследващите задържаният Стойчо, известен под прякора Чочо, е съпричастен за смъртта на осемнайсетгодишното красиво момиче. Предполага се, че той е собственик на имота, в който е намерено тялото.
От МВР, което първоначално лансира версията, че девойката е избягала от вкъщи, разказаха пред медиите, че Чочо бил сред приближените на бизнесмена Фьодор Фьодоров-Федята.

„24 Часа": Последно: Янева е законен шеф на СГС
Владимира Янева е избрана законно за шеф на ключовия Софийски градски съд и остава на поста.
Това е окончателното решение по въпроса, постановено вчера от петима висши административни съдии. Те отмениха първоначалното решение на трима свои колеги, че изборът на Янева е незаконен заради тайно гласуване във Висшия съдебен съвет.
ВСС правилно е решил вотът да е таен, защото процедурата по избора на председател на СГС е започнала, преди да влезе в сила поправката в съдебния закон за явно гласуване, категорични са петимата съдии. Това бе и основният аргумент на защитата на Янева.

„Дума": Калина Крумова ще съди трима атакисти
Избягалата от "Атака" Калина Крумова ще съди трима представители на Контролния сбор на партията. Причината е гневно писмо, изпратено до нейната майка Горанка Крумова, разпространено преди дни до различни регионални медии в Бургас.
В писмото се посочва, че бившата депутатка от националистическата партия е "предател и крадец": "Калина Крумова най-безцеремонно е присвоила държавни пари, пари от републиканския бюджет, чието предназначение, според Конституцията и Закона за политическите партии, е да подпомагат дейността на законово представените парламентарни партии. Вашата дъщеря открадна 17 000 лв. и ще го прави всеки месец, от джоба на българския данъкоплатец, за да ги ползва за лични нужди", пише още в писмото.
Горанка Крумова е получила писмото, когато е била в болница, а дъщеря й определи написаното като психически тормоз.

„Труд": Момчилград в паника след взрив
Страхотен гръм стресна Момчилград и близкото село Седларе вчера около 13,30 ч. При взривяване на скали за пътя до прохода Маказа се получила непланирана детонация и вълната помела около 100 кв. метра прозорци в града и селото.
Няма ранени хора.
Прави се оглед на близките къщи за по-сериозни поражения. Потрошена е оранжерия за зеленчуци, докато работниците обядвали в столовата й. Възрастна жена припаднала на гарата в Момчилград след страхотния тътен. Тя все пак успяла да излезе навън, преди върху главата й да се посипят стъкла.

„Стандарт": Режат отпуските на чиновниците
Платеният годишен отпуск на чиновниците да се изравни с този в частния сектор и да стане 20 дни. Това предложи премиерът Бойко Борисов. Идеята ще бъде обсъдена от Националния съвет за тристранно сътрудничество след десет дни. "Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. На практика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск", заяви Борисов. Той даде за пример чиновничка, която имала 280 дни отпуска. "Тя ако тръгне да си ги ползва, ще забрави къде й е работното място. Могат да преместят министерството през това време, а тя няма да може да го намери", даде пример Борисов. В момента чиновниците ползват годишно до 45 дни платен отпуск в зависимост от заеманата длъжност в администрацията.
                         

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини